2023. május 31. 12:10

Új hulladékgyűjtők a Vérmezőn

18 db fedett szelektív hulladékgyűjtő együttes és 18 db fedett Városszépítő konstruktív típusú kommunális hulladékgyűjtő lett kihelyezve a Vérmezőn: a nyitott kukákat zártra cseréltük, így a madarak nem férnek hozzá azok tartalmához.

A FŐKERT áprilisban a padokat már lecserélte a Vérmezőn, ezek pontos helye a Radó Dezső Terv honlapján található. Az esőkertek medencéi is elkészültek a Vérmezőn, így az esőzések után nehezebben alakulnak ki pocsolyák és a medence körüli növényzet gyakrabban és tartósabban jut vízhez, ellenállóbbá téve azt.

2021-ben a Fővárosi Önkormányzat elfogadta a Vérmező megújítására vonatkozó stratégiai tervet, majd a park megújítása Önökkel együtt folytatódott. Tavaly a közösségi tervezés során a parkfelújítás következő fázisának részletes koncepcióját dolgoztuk ki közösen.

A padok és szemetesek cseréje a Vérmező fejlesztésének első ütemének lezárulása: 2022-ben kötött szerződést a Budavári Önkormányzat a Fővárossal, amelynek értelmében összesen 200 millió forinttal támogatja a Budavári Önkormányzat a Vérmező Fővárosi parkmegújítási stratégiába illeszkedő megújítását, amelyre két ütemben kerül sor.

A második szakasz előkészítése is zajlik, sőt! Tavaly ősszel négyalkalmas közösségi tervezésre hívtuk Önöket, ahol a Vérmező jövőjét terveztük meg. Az eseményekre sokan eljöttek, aminek köszönhetően átfogó képet kaptunk az igényekről. A megbeszéléseken kutyások, parklátogató szülők, idősebbek, környező iskolák képviselői is velünk tartottak.

Júniusban tartjuk a közösségi tervezést lezáró workshopot, ekkor mutatjuk be az elkészült koncepciótervet – melynek részleteit hamarosan megosztjuk! A tervezésben részt vett a FŐKERT, Budapest Főváros Önkormányzata Nyitott Budapest Osztálya, emellett csatlakoztak hozzánk az Önállóan lakni – közösségben élni és az Egyetemes Tervezés a Fogyatékossággal Élők Szolgálatában tapasztalati szakértői és a Kosztolányi Dezső Gimnázium diákjai is. Az alkalmak megvalósítását a Völgyzugoly Műhelynek köszönhetjük!

A tervek a Radó Dezső Terv honlapjára is fel fognak kerülni, várjuk a hozzászólásokat!

Mi történt eddig a Vérmezőn?

  • Gyepfelújítás: tavaly nyáron a gyeptelepítés után a fű megerősödésének idejére el volt kerítve a füvesített terület, a Főkert tavaly ősszel bontotta el a kordont, azóta az új gyepfelület is használható.
  • A Szitakötő játszótér öntött gumiburkolatának felújítása: a kisgyerekesek számára nagyon fontos volt a Szitakötő játszótér leharcolt gumiburkolatának felújítása, ami tavaly október 5 és november 7 között megtörtént
  • Márciusban 42 db új padot helyeztünk ki
  • A padok kihelyezése után új fedett közparki hulladékgyűjtő tartályok kaptak helyet: 18 db fedett szelektív hulladékgyűjtő együttes és 18 db fedett kommunális hulladékgyűjtő került kihelyezésre.

2024. július 9. 14:50

2024. július 1-től – augusztus 31-ig minden héten pénteken home office (otthoni munkavégzés) kerül bevezetésre a Polgármesteri Hivatalban. Ezeken a...