Jókai Anna Szalon

JÓKAI ANNA SZALON

A kortárs irodalom centruma a Vízivárosban

A Jókai Anna Szalonnak egy neoreneszánsz épület ad otthont, amely hűen őrzi a régi Buda hangulatát. A kalandos sorsú házat az 1996-os műemléki felmérésekkor rekonstruálták, egy ideig Reneszánsz Étteremnek is helyet adott. A 2017-ben megnyílt szalon jelenleg egy egyedülálló kulturális helyszín és közösségi tér a Vízivárosban, amely találkozási pont a városrész szerelmeseinek, a lokálpatriótáknak – és a polgári szalonok atmoszféráját idéző enteriőrben fogadja a szépirodalom és kultúra híveit: könyvbemutatók, kortárs irodalmi műsorok színtere.

A Jókai Anna Szalon népszerű programja a Lyukasóra Próza játékos irodalmi fejtörő műsor, melyben a legnevesebb kortárs írók, szerkesztők (többek között Lackfi János, Nyáry Krisztián, Szabó T.  Anna, Szegő János) olvasnak fel részleteket egy-egy általuk kiválasztott irodalmi műből, melynek szerzőjét a játékostársaknak kell megfejteni.  A Mondj Te is egy verset! estek egy-egy kiválasztott költő vagy mű köré szerveződnek minden hónap harmadik keddjén. Házigazda: Takács Bence Ervin MMA-ösztöndíjas előadóművész.

Lyukasóra

 

Mondj Te is egy verset!

 

Az idős polgártársaink jóllétét szolgálja a Léleksimogató – memoriter foglalkozás Rák Kati színművésznővel, ahol heti rendszerességgel, jó gyakorlatokkal és emlékek felidézésével karbantarthatják gondolkodásukat, memóriájukat, beszédkészségüket a résztvevők.

Léleksimogató Rák Katival

 

A Szalon az elmúlt években is számos zenei, irodalmi és színházi, továbbá ismeretterjesztő eseményt fogadott (Vízivárosi Csillagok – a városrészhez kötődő jeles személyiségek sorozata, Beethoven+ – Rohmann Ditta kamarazenei sorozata, VízizeneEckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész interaktív zenetörténete, Operaklub, Hangszínház, Historia est) – szívesen szervezünk a küldetésünkbe illő programokat és bérbe is vehetőek tereink.

Vízivárosi Csillagok

 

Cím: 1011 Budapest Iskola utca 28.

E-mail: jokaiannaszalon@budavar.hu

Facebook: https://www.facebook.com/jokaiannaszalon