Tér-Kép Galéria

Tér-Kép Galéria 

 

A Tér-Kép Galéria 2018. november 15-én nyitott Fábri Zoltán filmrendező festményeivel. A galéria letisztult, modern terében szeretjük meglepni a betérőket. A helytörténeti, a múlt hangsúlyos eseményeit, épületeit felelevenítő és megidéző tárlatok mellett frappáns, üde szellemiségű, a jelenre reflektáló, aktuális kérdéseket felvető és sokszínű kiállításokra törekszünk időről- időre. Változatos művészeti ágakból érkeznek kiállítóink. A frissen végzett alkotóknak épp úgy teret szeretnénk biztosítani, mint a szakmában már hosszabb ideje tevékenykedőknek, hisz elsődleges célkitűzésünk egyike, hogy a látogatók mindig valami friss, új gondolattal találkozzanak, vigyék ezt tovább magukkal, érleljék, s új és új párbeszédek induljanak általuk. 

A kiállításokat- a közönséggel való együttműködést minél inkább erősítve- gyakran kísérő programok színesítik, beszélgetések, szakmai előadások, tárlatvezetések formájában. Olykor egész középiskolai osztályok térnek be hozzánk, bővíteni eddigi ismereteiket, tapasztalati úton kiegészíteni tanulmányaikat, fejlődésüket előremozdítani. 

Kiállításainkról, aktuális programjainkról a galéria Facebook oldalán (https://www.facebook.com/terkepgaleria), a Budavári Önkormányzat Facebook oldalán ( https://www.facebook.com/budavarionkormanyzat), valamint a Várnegyed magazinból tájékozódhatnak. 

Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 83- 85.

 

2020-as kiállításaink közül néhány:

Bp. Szabó György kiállítása

  1. június 4. – augusztus 15. 

fotó: Fürjes Viki

 

Kortárs üvegművészeti kiállítás

GLASSPRING

Dátum: 2020. augusztus 27. – szeptember 30. 

Csoportos üvegművészeti kiállítás a Kiskép galériával és a Magyar Üvegművészeti Társasággal együttműködésben a Budapesti Tavaszi Fesztivál programja. 

Babos Bertalan Zsili

NYERSANYAG

Dátum: 2020. október 28. – december 6. 

fotó: Lidia Paseczki