2024. április 11. 11:48

Epervásár és új közösségi kert helyszínbejárás a Föld napja alkalmából

Időpont: április 27. szombat, 9-13 óráig
Helyszín: Toldy-Donáti játszótér (1015 Budapest, Donáti u. 12.)

1. A Kuny Domokos utcai közösségi kert sikere nyomán újabb kerületi közösségi kert kialakítását tervezzük. A lehetséges helyszíneket szeretnénk most bemutatni egy helyszínbejárás keretében. Az érdeklődőket 11 órakor várjuk a játszótér lenti bejáratánál, innen indulunk a körülbelül fél órás sétára!
Mindkét helyszín pár perces sétatávolságra található a játszótértől, a bejárásra szeretettel várunk mindenkit!

2. A játszótér bejárat melletti kis téren ezen a délelőttön epervásárt tartunk. Finom, friss szabadföldi “Clery” epret vásárolhatnak, kilónként 2980 Ft-ért. A vásárra előzetesen regisztrálni április 24. 12 óráig lehet, az Önkormányzat honlapján, illetve személyesen a Városháza ügyfélszolgálati irodáján. A regisztrált vásárlókat 9-12 óráig várjuk, 12 óra után a készlet erejéig regisztráció nélkül is lehet epret vásárolni!

A minimális vásárlási mennyiség 1 kg, a vásáron lehetőség lesz készpénzes illetve kártyás fizetésre is!

Adatkezelési tájékoztató

Nem fogadom el Elfogadom REGISZTRÁCIÓ

 

3. Virágmagbomba-készítés 10 órától a Humusz Szövetség workshopján! Pár egyszerű hozzávalóból, néhány perc munkával elkészítheti saját magbombáját, és elindíthatja idei zöldítő projektjét. 1-2 napos száradás után a magbombáidat elültetheti, eldobhatja egy zöldítésre váró területen, vagy akár ajándékba is adhatja!

A workshopra felnőtteket és gyerekeket is szeretettel várunk és minden szükséges eszközt biztosítunk. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a regisztracio@budavar.hu e-mail címen lehet.

A kezünk biztosan, és lehet a ruhánk is piszkos lesz, ezért kérjük, érkezzenek olyan ruhában, amit nem sajnálnak! Figyelem: A programot rossz idő esetén elhalasztjuk, május 11-én az Európa Ligetben az Európa fesztiválon tartjuk meg! A változásról a regisztráltakat április 26-a 12 óráig értesítjük!