2023. szeptember 4. 13:18

Támogatjuk a HPV elleni védőoltást

A humán papillomavírus (HPV) a nőket és a férfiakat egyaránt érinti. A HPV-fertőzés átvihető szoros fizikai kontaktus útján is. A HPV fertőzéssel összefüggő daganatok közel azonos arányban fordulnak elő a nőknél és a férfiaknál.

A védőoltás hatására az immunrendszer képes lesz arra, hogy a HPV megjelenése esetén gyorsabban termeljen ellenanyagot, ezáltal a szervezet sikeresen kivédheti a fertőzést. A HPV elleni védőoltás meg tudja előzni a tartós fertőzést a vírus azon típusai esetében, amelyek tisztított fehérjéi megtalálhatók a vakcinában. A HPV-vel való fertőződés, illetve a méhnyakrák kockázata csökkenthető HPV elleni védőoltással, rendszeres méhnyakszűréssel.

Ezentúl a HPV elleni védőoltás támogatása iránt kérelmet lehet benyújtani a polgármesteri hivatalban, amely tartalmazza a védőoltásra jogosult háziorvosának igazolását arról, hogy a HPV elleni védőoltást az arra jogosultnak beadta. A HPV oltás támogatása egyszeri, vissza nem térítendő és utófinanszírozott támogatás, a kérelmezőnek előre meg kell vásárolnia a HPV elleni oltóanyagot és be kell adatni az oltásra jogosultnak és csak azt követően kérhető a támogatás, nyújtható be a kérelem.

A kérelmeket 2023. július 15. napjától folyamatosan be lehet nyújtani a polgármesteri hivatalban.

A támogatásról bővebben és a kérelem űrlapja: https://budavar.hu/oltasi-tamogatas/

2024. július 9. 14:50

2024. július 1-től – augusztus 31-ig minden héten pénteken home office (otthoni munkavégzés) kerül bevezetésre a Polgármesteri Hivatalban. Ezeken a...