2023. szeptember 15. 14:01

Őszi zöldhulladék begyűjtési program, rendszeres csütörtöki begyűjtéssel!

Hagyományos zöldhulladék begyűjtési programunkat idén is a BKM Zrt. FKF Köztisztasági Divíziójával (FKF) együttműködve szervezzük meg. A lakóházak számára az FKF által rendszeresített zsákot biztosítjuk térítésmentesen. A zsákokat az ügyfélszolgálati irodákban lehet átvenni (lakcímkártyával, vagy a közös képviseleti megbízás igazolásával).i

A zöldhulladékok kezeléséhez elsősorban a helyben található komposztálókat ajánljuk. A komposztálás visszajuttatja a talajba az onnan felszívott tápanyagot, ásványi elemeket, amelyekre a levelüket hullató fáknak szüksége van. Aki teheti, komposztáljon helyben!

Fontos tudnivalók:

  • A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezze ki az ingatlan elé.
  • Kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítjuk el.
  • A zsákokon kívül elszállítjuk a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használják fel.
  • A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.
  • Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!
  • Kérjük, hogy a zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig helyezze ki az ingatlan elé.
  • A zsákokat minden esetben jól látható, járműveinkkel megközelíthető helyre helyezze ki.

Az avar égetése kerületünkben is szigorúan tilos és szabálysértési eljárást von maga után.

Köszönjük együttműködésüket!

További zsákok igénylése esetén kérjük, jelezze igényét darabszám megadásával a következő e-mail címen: varosuzemeltetes@budavar.hu

Ügyfélszolgálati irodáink:

1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.

1012 Budapest, Attila út 65.

2024. július 9. 14:50

2024. július 1-től – augusztus 31-ig minden héten pénteken home office (otthoni munkavégzés) kerül bevezetésre a Polgármesteri Hivatalban. Ezeken a...