2023. október 3. 13:29

Múlt héten lezajlott a Seregélyes Tibor Emlékverseny első fordulója

Szeptember 29-én négy budapesti kerület húsz középiskolás csapata mérte össze természetismereti tudását a Seregélyes Tibor Emlékverseny első fordulóján. A verseny megrendezését 2023-ban az I. kerületen kívül három fővárosi kerület szervezte és támogatta, a II. kerület, Hegyvidék és Újbuda, ennek a négy városrésznek az iskolái nevezhettek.

A természetismereti és természetvédelmi verseny célja, hogy a középiskolás diákok és felkészítő tanáraik figyelmét élményszerű keretek között irányítsa rá Budapest természeti értékeire, s hogy tudatosítsa az aktív természetvédelem fontosságát és lehetőségeit. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága által kiírt verseny egy nagyszerű lehetőség környezetük értékei, a védett területek és fajok, valamint a természetvédelmi problémák és azok kezelési lehetőségeinek megismerésére.

Az első fordulóban a négyfős csapatok tantermi és terepi feladatokat oldottak meg – számolt be a DINPI. A tantermi részre a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium épületében, míg a terepire a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpontjában és tanösvényén került sor. Utóbbi keretében tíz állomást jártak végig, amelyeken Budapest és a Budai-hegység élővilágával, valamint védett természeti értékeivel kapcsolatos játékos feladatokat kellett megoldaniuk.

Az eseményen készült képeket a DINPI honlapján tudják megtekinteni. Gratulálunk a továbbjutott iskoláknak, további sok sikert kívánunk a versenyzőknek!