2023. május 12. 17:08

Megújul a Palota út burkolata

Május 15-től megkezdődik a Palota út útfelújítása a Dísz tér és a Váralja utca között. A munkálatok során megújul a Palota út útpálya burkolata, új buszmegálló létesül a Tábor utcánál, biztonságosabb középszigetes gyalogosátkelők épülnek és új kerékpársáv, kerékpáros nyom létesül a Dózsa György tér és a Dísz tér között.

A felújításra azért van szükség, mert a kiemelt útszakaszon a forgalmi- és parkolósáv burkolata leromlott, az út repedezett és néhol kátyús is. A munkálatoknak köszönhetően a Palota út biztonságosabb lesz a gyalosforgalom számára.

A Dózsa György tértől a Dísz térig felfele irányban kerékpársáv létesül, ami az útpálya rendelkezésre álló szélessége szerint nyitott, vagy zárt kerékpársáv lesz. A meglévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyek jelzésrendszerét korszerűsítjük. A tervezési szakaszon felújításra kerül az útpálya, a járdák szükséges helyeken javításra kerülnek, kijelölt helyeken taktilis jelek segítik majd a vakokat és gyengénlátókat a közlekedésben.

A buszközlekedés (16-os busz) nem kerül terelésre, folyamatosan biztosított marad majd. A munkálatok alatt az arrajárók szíves türelmét kérjük és megértésüket köszönjük!

Frissítés: A felújítás tervezett befejezése 2023. augusztus 23.