Márai Sándor Művelődési Ház

Márai Sándor Művelődési Ház

Márai Sándor Művelődési Ház (Krisztina tér 1. – régi helye 2021-ig: Bem rakpart 6.)

Az 1968-ban alapított Márai Sándor Művelődési Ház a kerület kulturális életének egyik motorjaként egyszerre igyekszik értékteremtő, innovatív, ugyanakkor a kerületi hagyományokat ápoló kulturális tevékenységet folytatni. A programszerkezet a legszélesebb igényeket elégíti ki a kisgyermekek számára szervezett szórakoztató színházi programoktól a készségfejlesztő foglalkozásokon át a teltházas esti koncerteken keresztül a nyugdíjasok kisközösségei számára létrehozott hagyományápoló, ismeretterjesztő, városvédő vagy irodalmi tematikájú találkozókig.

A művelődési központ új székhelyén, a Krisztina tér 1. alatt található, gyönyörűen rekonstruált épületben a Budai Polgári Casino (tervezte: Francsek Imre, 1893) tradícióját ötvözzük a korszerű művelődési trendekkel, az igényes, reprezentatív terekben magas minőségű színházi, zenei, irodalmi élményeket közvetítve minden korosztály számára.

Az aktuális programokról a www.bem6.hu oldalon, illetve a művelődési ház Facebook és Instagram oldalán tudnak tájékozódni.

 

Kiemelt programjaink voltak:

Szájharmonika Klub

Pribojszki Mátyás szájharmonikás, dalszerző és Szász Ferenc gitáros havi rendszerességű koncertjei rendszerint teltházzal zajlanak.  Zenéjüket a jazz, a funky és a blues irányzatainak zenei fúziója jellemzi.

Regejáró Misztrál Művészeti Klub

A Misztrál Együttes évek óta országos kulturális klubhálózat megteremtésén dolgozik, amelynek célja, hogy elismert művészek segítségével népszerűsítsék a magyar irodalmat és zenét. A havi rendszerességgel megrendezésre kerülő nagysikerű koncerteket meghívott zenei előadók, színészek és táncosok fellépései színesítik.

Borkóstolók

2018 júniusa óta kéthavi rendszerességgel igényes borkóstolókat látogathattak az I. kerület, illetve a főváros borkedvelői. A borkóstolókra mindig hatalmas az érdeklődés, a rendkívüli ízélményt különleges zenei produkciók fokozzák.

Ismeretterjesztő előadások

A heti rendszerességű, változatos témákkal és lenyűgöző fotókkal tűzdelt vetítettképes ismeretterjesztő előadások mindenekelőtt a kerület nyugdíjasainak szólnak. Az előadásokat tapasztalt előadók és utazók tartják meg hétről hétre.

Honlap: https://www.maraikult.hu/

Facebook-oldal:

https://www.facebook.com/maraisandormuvhaz

Hello Krisztina, jövünk! – hamarosan nyitunk a Krisztina téren!

https://www.facebook.com/maraisandorkult.kozpont