2023. május 4. 12:05

Idén is graffitimentesen tartjuk a kerületet

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Önkormányzat 2023-ban is díjmentesen végzi el az I. kerület közigazgatási területén található lakóházak, épületek, szobrok, támfalak, padok stb. graffitimentesítését.

A Budavári Önkormányzat graffitimentesítési szerződése 2023 tavaszán lejárt, ezért 2023. május 2-án új graffitimentesítési szerződést kötöttünk az Ifotech Clean Kft-vel. Városgazdáink gyakori ellenőrzéseinek köszönhetően szerencsére minimális a graffiti rongálások száma az I. kerületben: 2023 első negyedévében mintegy 15 helyszínen észleltünk kisebb firkákat, melyek tisztítását május hónapban el fogjuk végeztetni. A graffitimentesítés nem terjed ki a közúti és vasúti hidak valamint a gyalogos-és villamosaluljárók tisztítására, mivel általában a Fővárosi Önkormányzat üzemeltetésében állnak, és a tisztítást időszakosan a Fővárosi Önkormányzat végzi el.

Mit kell tenni, ha graffitit lát?

Kérjük, jelezze az észlelt graffitit a varosuzemeltetes@budavar.hu e-mail címen vagy hivatalunk díjmentesen hívható zöld számán: 06 80-204-275. Adja meg a pontos helyszínt (utca, házszám) valamint ha lehet, csatoljon képeket is a falfirkáról.

Általában a bejelentéseket követő egy héten belül a szakembereink eltüntetik a városképet rondító felfestéseket.

Köszönjük, hogy aktívan részt vesznek Budavár megtisztításában! Tartsuk tisztán közösen az I. kerületet!