2022. szeptember 16. 14:50

Fergeteges hangulatban búcsúztattuk a nyarat

Utcabállal, koncertekkel, tűzvarázzsal, kutyás bemutatóval és rengeteg buborékkal ünnepeltük, hogy bár már elkezdődött az ősz, de még mindig jó idő van! Az egész napos, családi programokkal teletűzdelt fesztiválunk házigazdája Csonka András, a sztárfellépő pedig a Hot Jazz Band volt. A Budavári Önkormányzat idei nyárbúcsúztató fesztiválján külön figyelmet fordítottunk a zöldmegoldásokra, a sportra, és a nemzetiségi önkormányzatok bemutatására.

Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
previous arrow
next arrow
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
previous arrow
next arrow

Az idei Nyárbúcsúztató Fesztivál a hagyományteremtő céllal a Farkas Ferenc Zeneiskola fúvós zenekarának előadásával indult. A Tóth Csaba vezette zenekari bemutató a napot is előcsalogatta a felhők mögül. Az egész napos rendezvényt szerencsésen végig kísérte a jó idő. Csonka András, mint kerületi lokálpatrióta örömmel vállalta a nap folyamán a műsorvezetést. A Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpont hamar megtelt élettel. Családi és gyerekprogramok gondoskodtak a kicsik és nagyok szórakoztatásáról. A sportpályát körülvevő sátorok sorában a kerületi civil szervezetek és az önkormányzat intézményei tevékenységük bemutatása mellett játékos pecsétgyűjtő feladatokkal várták a gyerekeket és felnőtteket. A Budavári Önkormányzat Egyesített Bölcsődéje Koppány Ivett vezetésével a népszerű bölcsődés uzsonnával készült. A finom kostoló mellet a Gordon módszer referenciaintézménye szaktanácsadással, a beszoktatást elősegítő ismerkedéssel várta a családokat. A Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ munkatársai kézműves foglalkozással készültek. Az Önkormányzat zöld pontjában a kerületi zöld fejlesztésekről lehetett tájékozódni és kvíz keretében megismerni a kerület védett fáit. A nemzetiségi önkormányzatok változatos programokat hoztak. Volt birkagulyás kostoló, szaxofon koncert, görög dalok, német néptánccsoport. A nyárbúcsúztatón kerültek átadásra a Budai Vároltalmazó Közalapítvány Cseh Tamás művészeti pályázatának díjai is.

A papírmerítő játék, nemezelés, kötélverő és a rokka folyton járt, az ÖKO játékok is népszerűek voltak, ahogyan a légvár, a sportjátékok, a fizikai állapotfelmérés és az egészségsziget. A magyar Divatszövetség és az Oxigén Wellness is készült programokkal, no meg sok Vizivárosi Klubban tevékenykedő foglalkozás, szakkör. Unatkozni nem lehetett, és ha mégis napozni, pihenni vágyott valaki, akkor elnyúlt a babzsákokon és csak élvezte a hangulatot egy limonádéval, kürtöskaláccsal, lángossal vagy sütivel felszerelkezve.

Sok helyen lehetett pecsétet gyűjteni, ami izgalmas játék volt kicsiknek és nagyoknak. A pecsétgyűjtők között ajándékcsomagokat sorsoltak ki, amelyet az önkormányzat és a rendezvényen árusító kézművesek, könyvkiadók ajándékai töltöttek meg, de egy kis ajándékot mindenki kapott, aki visszatért az info sátorhoz a lapjával. A Budavár logós repohárnak is nagy sikere volt, amit minden látogató megkapott érkezésekor ajándékba, hogy minél környezettudatosabbak lehessen a fesztivál, ne keletkezzen műanyag hulladék a nap folyamán. Ez a kezdeményezés egyébként kifejezetten sikeres volt, szinte nem volt mit összeszedni a programok végén és a bontás után. A fesztivál alatt egyébként csak újrahasznosítható anyagokkal találkozhattak azok is, akik nem repoharat használtak. A Budavári Kulturális Nonprofit Kft. munkatársai nagyon kitettek magukért, szívvel lélekkel szerveztek, irányítottak, segítettek, bonyolítottak mindent. A Sportközpont dolgozói pedig készséggel segítettek eszközökkel, kitartó munkával a rendezvény előtti betelepülés napján, a rendezvény idején egészen másnap, az utómunkák során vasárnap hajnali 4 óráig. A Sportközpont részéről szervezett 8 fő gimnazista aktív közösségi szolgálati munkavégzéssel segítette az eseményt.

A színpadon a délelőtti programok főleg a gyerekeknek szóltak: a Napvirág Zenekar, majd Misi bohóc után a LimLom mese környezettudatos, vidám, nagyon tanulságos történettel kötötte le a kicsik figyelmét. A DióDuó kutyashow nagy sikert aratott, és Salgó Viki és Darvas Kristóf produkcióját nem csak a Cseh Tamás rajongók élvezték. Délutánra a Rock and Magic bemutatón rengeteg fiatal gyűlt össze, és káprázatos ruhák, mozdulatok, gyorsaság és ügyesség, ritmus és vidámság töltötte be a színpadot. Knoll Gabi és Vékony Zoli zenei produkciója után a Super Starsky pörgette fel a hangulatot, lendületes ska zenével, fiatalos hévvel.

Este a Hot Jazz Band nagykoncertje csodás élmény volt, a Tűztánc alatt ámultak és néha még sikongattak is a kicsik és nagyok, és a záró program, a Pedforon utcabál szédületes táncos mulatsággá lett. Aki nem hiszi járjon utána – vagy jöjjön el majd jövőre, és meglátja!

Köszönjük, hogy velünk tartottak!