2022. június 23. 12:21

Felhívás a 2022. évi népszámlálás során számlálóbiztosi feladatok ellátására

Magyarország területén a 2022. október 01. és november 28. között 16. alkalommal kerül sor lakás- és népszámlálásra.

A népszámlálás az egyetlen olyan adatforrás, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét, valamint az egyetlen teljes körű adatfelvétel a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

Az adatgyűjtés a mai kor igényeinek megfelelően egyrészt az interneten, a kérdőívek önálló kitöltésével, valamint elektronikus eszközt használó számlálóbiztosok közreműködésével valósul meg, papír kérdőívek nélkül.

A népszámlálás 2022. október 01. és november 28. között három időszakra tagolódik:

  • időszak: 2022. október 01. és 2022. október 16. között internetes önkitöltési időszak (az online kitöltött kérdőíveket az adatgyűjtő rendszer 2022. október 16. éjfélig fogadja)

  • időszak: 2022. október 17. és 2022. november 20. között számlálóbiztosok közreműködésével zajlik az adatgyűjtés (azok körében, akik részéről az internetes önkitöltési időszakban nem érkezett elektronikus kérdőív)

  • időszak: 2022. november 21. és 2022. november 28. között pótösszeírás (ebben az időszakban már csak azon személyek összeírására kerülhet sor, akik a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették az adatszolgáltatási kötelezettségüket. Ezen időszak alatt az összeírásból kimaradt személyeknek kell jelentkezniük a helyi népszámlálási felelősnél (jegyzőnél).


A népszámlálás terepen történő adatgyűjtését számlálóbiztosok végzik. A számlálóbiztos a terepmunka során címellenőrzést végez és kérdőívet kell kitöltenie.

A számlálóbiztos csak nagykorú, cselekvőképes személy lehet legalább középfokú végzettséggel és magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie. Rendelkeznie kell a felkészüléshez továbbá saját eszközzel és interneteléréssel az e-learning tananyag eléréséhez és a vizsga elvégzéséhez, valamint elektronikus és telefonos elérhetőséggel a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében. A terepen történő munkavégzés eszközeit a KSH biztosítja.

A jelentkezésnél előny jelent: felsőfokú végzettség, továbbá, ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH-s lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként.

Kérem, hogy amennyiben számlálóbiztosnak jelentkezne, 2022. július 10. napjáig küldje el nevét és elérhetőségi adatait (telefonszám, e-mail-cím), az adatvédelmi tájékoztatót és a hozzájáruló nyilatkozatot aláírva a nepszamlalas@budavar.hu e-mail címre.

A 2022. évi népszámlálással kapcsolatban részletes tájékoztatást a KSH a www.nepszamlalas2022.hu, valamint a https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas oldalakon fog nyújtani.

2022. június 30. 16:09

FELHÍVÁS a 2022. évi KÖTELEZŐ EBÖSSZEÍRÁSHOZ Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok! Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény...

2022. június 30. 12:05

Tisztelt gépjármű tulajdonosok!   A Toldy Ferenc utca – Donáti utca – Csónak utca útvonal faltól-falig történő nagytakarítása megkezdődött. A...