2022. május 18. 16:55

Dobd ki nálunk a régi mobilod!

A Te fiókodban is lapul egy-két régi darab? Hozd be az ügyfélszolgálatunkra!

A Budavári Önkormányzat csatlakozott a Jane Goodall Intézet „Passzold vissza, Tesó!” mobiltelefon visszagyűjtő kampányához. Amennyiben az Te fiókodban is vannak olyan mobilok, amelyek már működésképtelenek, vagy a javításuk sokkal többe kerülne, mint egy újat venni, akkor hozd be hozzánk! A KÖVET Egyesülettel és a Jane Goodall Intézettel együttműködve szakszerűen szétbontva és újrafelhasználva visszajuttatjuk a készülékeket az anyagkörforgásba.

A kampány célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat visszagyűjtsük, minél nagyobb mennyiségben. A visszagyűjtött telefonokat a körforgásos gazdaság elvei szerint feldolgozzák, és az így kinyert értékes fémeket újrahasznosítják. Amennyiben a fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog, így megóvhatóak például a kongói főemlősök, élőhelyük és a helyi lakosság érdekei.

📍A gyűjtődobozt a Budvári Városházán, a Kapisztrán téri ügyfélszolgálati irodánkban találjátok, Váradiné Naszályi Márta polgármester és Kádár András, a magyarországi Jane Goodall Intézet főtitkára már kidobták régi telefonjaikat.

 

2024. július 9. 14:50

2024. július 1-től – augusztus 31-ig minden héten pénteken home office (otthoni munkavégzés) kerül bevezetésre a Polgármesteri Hivatalban. Ezeken a...