2023. április 29. 10:17

Rendezzük a budavári taxis közlekedést

Szankcionáljuk a szabálytalan taxisokat – akár hat hónapra is megtagadható a védett övezetbe való behajtás. A csütörtöki képviselő-testületi ülésen megszavaztuk a rendeletmódosítást, mely új eszközt biztosít majd a kerület számára a szabálytalankodó taxisokkal szemben.

A döntés lényege, hogy a kerületi önkormányzat parkolási cége hat hónapra megtagadhatja a Budai Vár védett övezetébe való behajtást a szabálytalankodó taxisoktól.

A módosítás azért vált szükségessé, mert az utóbbi időben a Budai Vár védett övezetében elszaporodtak a KRESZ szabályait rendszeresen megszegő taxisok által elkövetett közlekedési szabálysértések, ami érthető elégedetlenséget váltott ki a vári lakók körében. A taxik védett övezetbe behajtása az eddigi szabályozás szerint jogszabálysértés esetén sem volt korlátozva, ezen is változtat a megszavazott előterjesztés.

Ezzel a döntéssel végre valódi eszköz került a Budavári Önkormányzat kezébe a szabálysértő taxisokkal szemben. Javaslatunk végleges formája a taxis szervezetekkel, az érintett fővárosi partnerekkel, valamint a lakossággal folytatott egyeztetések után körvonalazódott.

Itt olvashatja az előterjesztést: A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet módosítása