2022. augusztus 1. 15:56

Programok I. kerületi idősek részére

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete az I. kerületi Önkormányzat pályázati támogatásával két, I. kerületi időseket célzó programot valósít meg idén szeptembertől.

1. Egészségfejlesztési Klub – senior mozgás és egészség

150 percig tartó testmozgásnál a magyar 65 évesek és annál idősebbek 58 százaléka kevesebbet mozog. Mindezek alapján elmondható, hogy a testmozgás fejlesztése – az idős kor lehetőségeihez alkalmazkodva – életminőség javulásban és megnyert életévekben kifejezhető eredményekhez vezethet.

A klub foglalkozásai a változatos testmozgás elterjesztését, megkedveltetését kívánják elősegíteni a nyugdíjasok körében. A kiválasztott mozgásformák alkalmazkodnak az időskor sajátosságaihoz. Szerepel közöttük koncentrációt, figyelmet fejlesztő ügyességi játék (francia golyójáték, petanque), túrák a Budai hegységben, beltéri mozgásként jóga és tánc, szellemi frissességet fejlesztő kvízjáték.

Időpontok: 2022. szeptember 5 és 2022. november 24. között 10 alkalommal (szeptember 5., 13., 19., 27. – október 3., 11., 17., 25. – november 7., 24.)

2. Nyugdíjas Kreatív Klub

Kiscsoportos formában (asztalonként 3-4 fő) végezhető választott kreatív tevékenységgel (rajzolás, festés, gyöngyfűzés, stb.) az idős emberek kifejezésre juttathatják azokat a gondolatokat, amelyek foglalkoztatják őket, vagy gyakorolhatják azokat az elfoglaltságokat, amelyek megnyugtatják, kikapcsolják őket. Egymás munkáinak, alkotásainak megismerése segíti az egymás felé fordulás folyamatát, közelebb hozza a résztvevőket egymáshoz, oldja a feszültségeket, aggodalmakat. A klubfoglalkozások a célcsoportot tekintve minden nyugdíjas korú I. kerületi lakos számára nyitva állnak. A programok a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezet I-II-XII. kerület Területi Irodájában, 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 3. szám alatt valósulnak meg.

Tervezett programok:
– Kreatív klubfoglalkozások (a rajzolásban, festészetben jártas klubvezető és az alkotómunkához minden eszköz biztosítva lesz– az elkészült alkotásokat a klubfoglalkozások végén hazavihetik készítőik)

Időpontok:
2022. szeptember 1. és 2022. december 31. között hetente, csütörtökönként (a szeptember 15-ei foglalkozás elmarad!!) 14.00-17.00 óra között, kivéve a decembert, amikor a foglalkozások a felmerülő igények és lehetőségek szerint lesznek megszervezve.

A létszám tervezhetősége miatt kérjük, hogy a programokon részt venni kívánók jelentkezési szándékukat előzetesen jelezzék a baloghzsuzsanna@voroskeresztbp.hu e-mail címen.