2021. október 15. 15:49

Őszi zöldhulladék begyűjtési program

2021. október 13. és december 3. között (az időjárás függvényében meghosszabbodhat!) a rendszeres csütörtöki begyűjtéssel viszik el 
az FKF-s zsákokban kihelyezett lomb és aprított fa hulladékot.

Hagyományos zöldhulladék begyűjtési programunkat idén is a BKM Zrt. FKF Köztisztasági Divíziójával (FKF) szorosan együttműködve szervezzük meg. A lakóházak számára az FKF által rendszeresített zsákot biztosítjuk térítésmentesen. A zsákokat a Budapest Főváros I. kerület Budavári Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáiban lehet átvenni. A jogosultság igazolásához lakcímkártya, vagy a közös képviseleti megbízás igazolása szükséges.
Az FKF tájékoztatása:
• A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezze ki az ingatlan elé.
• Kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítjuk el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem.
• A zsákokon kívül elszállítjuk a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb ágakat nem szállítjuk el.
• A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használják fel.
• A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.
• Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
• Kérjük, hogy a zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig helyezze ki az ingatlan elé.
• A zsákokat minden esetben jól látható, járműveinkkel megközelíthető helyre helyezze ki.

A komposztálás visszajuttatja a talajba az onnan felszívott tápanyagot, ásványi elemeket, amelyekre a levelüket hullató fáknak szüksége van. Komposztáljunk!

Az avar égetése kerületünkben is szigorúan tilos és szabálysértési eljárást von maga után.
Köszönjük együttműködésüket!

További zsákok igénylése esetén kérjük, jelezze igényét darabszám megadásával 
a következő e-mail címen: varosuzemeltetes@budavar.hu

Ügyfélszolgálati irodák:
1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.
1012 Budapest, Attila út 65.