2022. október 25. 16:19

Megtartottuk a Vérmező közösségi tervezésének harmadik alkalmát

Hogy miért jó közösen tervezni? Nem csak azért, mert a parkba járóknak ilyenkor lehetőségük van beleszólni a Vérmező jövőjébe – hanem, mert ilyenkor kiderül, hogy amellett, hogy egyformán szeretjük és féltjük a Vérmezőt, a megújítása kapcsán is lényegében ugyanazokat a változtatásokat szeretnénk látni.

Pénteken tartottuk a Vérmező közösségi tervezésének harmadik alkalmát, és a korábban fontossági sorrendbe rendezett preferenciák után végre előkerült a park térképe is! A fontossági sorrendbe rakott funkciókat – mint például a közvilágítást biztosító lámpákat, az újabb mellékhelységet, ivókutakat, vagy futókört – már együtt bejelöltük a térképen. De persze berajzoltuk, mely szakaszokon újuljon meg a kerékpárút, vagy a gyalogosan használható felületek.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a sok-sok a parkot szívügyének érző civil mellett szervezetek is képviseltetik magukat a tervezésen – ez a kiaknázható közös tapasztalatok körét is mélyíti.

A Kosztolányi Dezső Gimnáziumból is érkeztek diákok, akik hozták magukkal a diákközösség véleményét is. De csatlakozott még az Önállóan Lakni – Közösségben élni mozgáskorlátozott, kerekesszékes emberek és szövetségeseik érdekvédelmi szervezete képviselője is, aki rendkívül fontos, tapasztalatokból leszűrt konkrét javaslatokkal érkezett, hogy hogyan kellene akadálymentessé tenni a Vérmezőt.
Illetve képviseltette magát még a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vérmezővel szomszédos, Feszty Árpád utcai intézménye is.

Így számos olyan véleményt és szempontot tudtunk hitelesen napirendre venni, amelyek meghatározóak a park jövője szempontjából.

Még egy alkalom hátravan!

A záróalkalomra várunk mindenkit szeretettel – tervezzük együtt a Vérmezőt!
Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://www.facebook.com/events/1444396665972679/1444396675972678/