2022. július 15. 12:40

Cseh Tamás művészeti pályázat: Indul a közönségszavazás

Indul a közönségszavazás: Melyik mű képviseli leginkább Cseh Tamás szellemiségét?

Cseh Tamás a mai napig inspirálja a művészeket, rengeteg műalkotás érkezett be a Budai Vároltalmazó Közalapítvány pályázatára. Az értékelést végző zsűri már kiválasztotta a legjobb 10 műalkotást, közülük most a közönség is kiválaszthatja kedvencét!

Hatalmas örömet jelent a szervezőknek, hogy rengeteg érdekes, minőségi alkotás érkezett be a Cseh Tamás örökségét méltató művészeti pályázatra. Az elbírálást végző zsűri ezzel szemben nagyon nehéz feladatot kapott: összesen 31 darab átgondolt pályamunka közül kellett a legjobbakat kiválasztania. A feladatot az alkotók ráadásul sokféleképp közelítették meg: többen magát a legendás énekes portréját ábrázolták különböző technikákkal, míg mások inkább a dalaira és azok mondanivalójára tették a hangsúlyt, visszaadva a korszak hangulatát.

A zsűri az első körben azt a 10 alkotást választotta ki, amelyek továbbjutnak a második fordulóba, és ezáltal nemcsak a dobogóhoz kerülnek közelebb, hanem részt vesznek a közösségi oldalon megtartott közönségszavazáson is.
Íme, a 2. Fordulóba jutott alkotások alkotói és az elkészült művek címe:

  • Arató Eszter: Gyerekkorom
  • Lévay Jenő: A telihold dalai – Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak
  • Krajcsovics Károly: Cseh Tamás emlékérem
  • Rósa Márta: Csak ne ez a cím legyen!
  • Mayer István: Cseh Tamás dombormű
  • Szabó Kata: Megyek az utcán
  • Szentgyörgyvölgyi Gábor: Plakát CSeh Tamásnak
  • Takács Máté: Állok a padon
  • Tóth Xénia: Nagy Sándor Ave Mirjam, Cseh Tamás Éva tegnap volt az abortusz bizottság előtt, Tóth Xénia üres ujjaimra hasztalan keresek vevőt.
  • Tóth Xénia: Bárány az üres lakásban

A továbbjutó 10 alkotás a Budavári Önkormányzat aulájában (1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.) tekinthető meg 2022. július 20-tól.

A végső döntést 2022. augusztus 7-én hozzák meg a zsűri tagjai –, és még ezen a napon publikussá válik az eredmény. A díjátadóval egybekötött hivatalos eredményhirdetést a tervek szerint 2022. augusztus 20-án tartják a szervezők.

Most a közönségé a főszerep!

A szavazatokat nagyon egyszerűen adhatják le az érdeklődők: a Budai Vároltalmazó Közalapítvány közösségi oldalán az elkészült művekre adott lájkokkal fejezhetik ki tetszésüket. A legnépszerűbb, azaz a legtöbb lájkot kapó alkotást jegyző művész kapja meg a közönségdíjat! A voksolásnak nincsenek szigorú szabályai, egy szavazó több művet is lehet támogatni, és nyugodtan lehet szavazásra buzdítani a barátokat, ismerősöket is! A közönségszavazatokat 2022. augusztus 5. éjfélig várják a szervezők, ekkor alakul ki a végeredmény.

Itt lehet szavazni: Budai Vároltalmazó Közalapítvány

 

A Budai Vároltalmazó Közalapítvány a pályázat lezárulása után további megjelenési lehetőségekkel szeretné támogatni a pályázaton részt vevő alkotókat! Az alapítvány a következő években újabb, hasonló művészeti pályázatokkal szeretné a kerület hírességeinek az emlékét ápolni, illetve izgalmas, látványos eszközökkel kívánja a környék történelmi és kulturális örökségeire ráirányítani a figyelmet.

Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
previous arrow
next arrow
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
previous arrow
next arrow

Budapest, 2022. Július 14.