2023. április 27. 12:09

Lezárások a pápalátogatás idején

Április 28-án, pénteken 8 óra és 13 óra között Ferenc pápa magyarországi látogatása miatt kerületünkben időszakos területzárásra, útlezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Lezárásra kerül a gépjármű és gyalogos forgalom elől a Dísz tér a Tárnok utcai sorompó vonalától a Palotanegyed felé, a Tóth Árpád sétány a Dísz tértől a Móra Ferenc utcáig eső szakasza, a Szent György utca a Hunyadi udvar átjárójáig, a Szent György tér, a Halászó fiúk terasz.

Ez idő alatt a Várbusz nem érinti a Dísz teret. A Palota úti sorompóknál és a Hunyadi úti sorompóknál már nem engedik fel a rendőrök a forgalmat, és a Tárnok utcai sorompóknál pedig visszafordítják az autósokat.

A zárásban található lakóházakba (Dísz tér 3., 13., 14. és 16. számú lakóházak) 9:30 és 13 óra között csak lakcímkártya felmutatásával lesz mód bejutni, kivéve érkezés előtt kb. 10:30-tól, távozás előtt kb. 12:30-tól: érkezés és távozás előtt fél órával gyalogosan/lakcímkártyával sem mozoghat senki – teljes zárás lesz érvényben.

A lezárások a hulladékgyűjtést is érintik. Az FKF tájékoztatása alapján a szelektív edények ürítése lehetséges, hogy csak részlegesen lesz elvégezhető vagy egyáltalán nem történik majd meg. A gyűjtést lehetőség szerint vasárnap vagy hétfőn, a rendes ürítési napon pótolják majd.

BKV-zni szeretne a hétvégén? A BKK oldalán mindig a legfrissebb híreket találja a pápalátogatás ideje alatt érvényes közösségi közlekedési változásokról.

Kedves Szülők! A Dísz tér 3. szám alatt levő óvoda 8 óra és 13 óra között kizárólag gyalogosan lesz megközelíthető, kérjük, erre legyenek figyelemmel!

A Budavári Általános Iskola 8 óra és 13 óra között a Dísz tér irányából nem lesz megközelíthető!
A Dísz téren található üzlethelyiségek – így többek között a gyógyszertár is – területzárás ideje alatt zárva lesznek.

Április 28 – 30. között a kerületünk környezetében átmenetileg forgalmi korlátozások is várhatóak, amelyek érinthetik a tömegközlekedést is (ezzel kapcsolatban kérjük, figyelje a bkk.hu, ill. bkkinfo.hu oldalak híreit).

A fenti időszakban számolni kell azzal is, hogy az érintett területen kialakuló közlekedési torlódások és a gyalogos közlekedés lassulása miatt az ingatlanok megközelítésének és elhagyásának ideje jelentősen meghosszabbodhat, hosszabb menetidővel érdemes számolni!

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz érvényben az alábbiak szerint:

Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük!

(Kép: 24.hu)

2024. július 9. 14:50

2024. július 1-től – augusztus 31-ig minden héten pénteken home office (otthoni munkavégzés) kerül bevezetésre a Polgármesteri Hivatalban. Ezeken a...