2023. március 31. 12:29

Kulturális programok önkormányzati támogatással

Támogatjuk a regensburgi Von Müller Gimnázium Big Band zenekarának fogadását, valamint a 13. és 14. Budavári Bach Fesztivál!

Budavári Önkormányzat és Regensburg városa között 2005-ben jött létre testvérvárosi kapcsolat. Az I. kerület és Regensburg számos iskolái között alakult ki cserediák, valamint kerületünk civil szervezetei között együttműködési kapcsolat.

2022 szeptemberében a regensburgi Von Müller Gimnázium kereste meg a Farkas Ferenc Zeneiskolát, hogy fúvós együttesük tavaszi látogatásához keresnek fogadóiskolát, lehetőleg egy fúvós zenekart, annak reményében, hogy hosszútávú kapcsolat jöhessen létre a két iskola diákjai és tanárai között.

Májusban a regensburgi Von Müller Gimnázium 40 fős csoportja érkezik Budapestre, a 35 diákból álló Big Band, Sebastian Glas karnagy, valamint 4 fő kísérőtanár személyében. Itt tartózkodásuk idejére két koncertet tartanak, ahol a két iskola növendékei közös műsorszámokat is előadnak.

A program egy hosszútávú kapcsolat ígéretes állomása a két iskola között, mellyel tovább mélyíthetjük a Regensburg és a Budapest I. kerülete között meglévő testvérvárosi kapcsolatot.

A koncertek részleteivel hamarosan jelentkezünk!


Mára hagyomány lett a 2015-ben indult Bach Fesztivál. A régizenei- és orgonafesztivált minden alkalommal az I. kerület gyönyörű történelmi környezetében rendezik meg. Magyarország első és egyetlen Bach-fesztiválja a Budavár kulturális életének meghatározó színfoltja, ahol kizárólag historikus, barokk hangszerek szólalnak meg. Az önkormányzat képviselőinek március 30-i döntése nyomán továbbra is támogatjuk a fesztivált.

A koncertsorozat következő állomása: ORGONAEST – Bednarik Anasztázia