2021. június 22. 01:01

Javasoljon Ön is, hogy ki legyen a Budavári Szent Borbála Díj kitüntetettje!

Az elmúlt években volt olyan tűzszerész, aki hatástalanított egy bombát a lakóhelye közelében? Szeretné meghálálni, hogy kockáztatta életét a lakók épségéért? Írja meg nekünk a javasoltja nevét, és hogy miért őt javasolja!

A javaslatokat 2021. július 1-jéig várjuk a dijatado@budavar.hu e-mail címen.

A Budavári Szent Borbála Díj idei évben első alkalommal kerül átadásra. Az I. kerületben megtapasztalhatjuk azt a történelmi hagyatékot, amely a gyönyörű műemlék épületeinken túl a háborúk nyomát is megmutatja, mint az építkezések során talált bombák, vagy a közelmúltban kiemelt Dunában talált robbanószer. Kerületi önkormányzatunk szeretné meghálálni munkájukat azon Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kötelékébe tartozó vagy ezen ezred állományában korábban szolgálatot teljesítő katonáknak, akik tűzszerész készenléti szolgálatban, lőszerek és robbanószerek felkutatásában, hatástalanításában és megsemmisítésében vagy vízi aknamentesítésben vettek részt, és ezzel hozzájárultak az I. kerület és lakóinak biztonságához.

A díj a tűzszerészek napján, szeptember 28-án kerül átadásra.

2023. szeptember 13. 11:06

Filmforgatás miatt rövid ideig tartó, szakaszos lezárásra kell számítani az alábbi közterületeken: Donáti utca 30., 51., 53. környékén: szeptember 13-15....