2024. március 22. 12:48

Indul a tavaszi graffitimentesítés!

A téli időszakban a kerületi graffitimentesítés szünetelt, mivel a magasnyomású mosási technológia csak fagypont feletti hőmérséklet esetén alkalmazható. A kedvezőbb időjárásnak köszönhetően márciusban megkezdtük a kerület tavaszi nagytakarítását: elindultak a járdamosó, járdaseprő gépeink és március végétől a közterületeket, utcákat elcsúfító nagyobb graffitik tisztítását is elvégezzük.

A Budavári Önkormányzat 2024 évben is díjmentesen biztosítja a Társasházak, lakóházak graffitimentesítését.  A lakosságtól, képviselőktől valamint a városgazdáink által észlelt, városképet elcsúfító graffitiktől mintegy 20 helyszínen tisztítjuk meg kerületünket a következő hetekben. A tisztítást zömében magasnyomású vegyszeres mosással vagy a szennyezett terület átfestésével történik.

Sokak által jogosan jelzett probléma az Erzsébet hídi gyalogos aluljáró, a Clark Ádám téri valamint a Széll Kálmán téri villamosalagutak graffitis állapota.

Az Erzsébet hídi gyalogos aluljáró valamint a híd pilléreinek tisztítására felkértük a BKM – Budapesti Közművek Nonprofit Zrt-t, így ennek tisztítása várhatóan áprilisban megvalósul. A villamosalagutakat ütemezetten, kizárólag üzemszünetben, az alagút áramtalanítása után évente 1-2 alkalommal tisztítják meg a szakemberek.

Szintén többen jelezték a távközlési kapcsolószekrények firkált, rongált állapotát is. Kerületünkben többszáz utcai távközlési kapcsoló és elosztószekrény található, melynek tisztítása speciális munkafolyamatot igényel, ezért ezekhez a kapcsolószekrényekhez nem nyúlhatunk, –  kizárólag a szolgáltató tisztíthatja meg. A kapcsolószekrények átvizsgálását, tisztítására felkértük a szolgáltatókat, reményeink szerint a tisztítás néhány hónapon belül meg tud valósulni.

Kérjük amennyiben rongált, firkált területet észlel, szíveskedjen jelezni a varosuzemeltetes@budavar.hu e-mail címen!

2024. július 9. 14:50

2024. július 1-től – augusztus 31-ig minden héten pénteken home office (otthoni munkavégzés) kerül bevezetésre a Polgármesteri Hivatalban. Ezeken a...