2021. június 17. 19:37

II. Világháborús robbanószerkezetet találtak a Lánchíd Buda felőli pillére mellett

Tisztelt Budavári Lakosok!

 

A Lánchíd felújítási munkálatai közben a Duna medrében a híd Buda felőli pillére mellett II. Világháborús robbanószerkezetet találtak. A tűzszerészek a hatástalanítás idejére, 2021. június 20-ra biztonsági zárást rendeltek el az alábbi utak környékén:

 

  • Budai alsó rakpart (Várkert Bazár és Jégverem utcai közötti szakasza)
  • Lánchíd utca (Várkert Bazár és Clark Ádám tér közötti szakaszon)
  • Bem rakpart (Clark Ádám tér és Jégverem utca közötti szakasza)
  • Clark Ádám tér teljes területe

 

A lakosságvédelmi intézkedés az I. kerület közigazgatási területén az az alábbi lakóházak lakóit érinti:

  • Fő utca 1 (Bem rakpart 1)
  • Fő utca 3 (Bem rakpart 2)
  • Fő utca 5 (Bem rakpart 3)
  • Fő utca 7 (Bem rakpart 4)
  • Fő utca 9 (Jégverem utca 1)
  • Clark Hotel (Clark Ádám tér 1)

 

A fenti épületekben található, Clark Ádám térre, Bem rakpartra valamint Jégverem utcára néző ingatlanok kiürítése és a terület elhagyása 2021. június 20-án (vasárnap) reggel 8 órakor kezdődik. Az érintett ingatlanokba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni.

 

A biztonsági zárás ideje alatt a Virág Benedek Ház üzemel befogadóhelyként (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.)

 

Kérjük, hogy a befogadóhelyen való elhelyezés iránti igényét legkésőbb 2021. június 18-án 16.00 óráig jelezze az alábbi telefonszámok egyikén: 06-1-225-7271, 06-1-225-7272 vagy 06-20-447-1003.

 

Kérjük, hogy a befogadóhelyre a személyazonosító okmányaikat feltétlenül hozzák magukkal! Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a befogadóhelyre személyenként csak kézitáska nagyságú, személyes poggyászt (különösen gyógyszer, tisztálkodási eszközök) vihetnek magukkal, egyéb ingóság szállítását, raktározását a befogadóhelyek nem tudják biztosítani. Minden lakosnak kötelessége a kiürítéssel érintett területen tartott állatok elhelyezéséről gondoskodni: a befogadóhelyre állatot bevinni TILOS!

 A 06-20-447-1003 telefonszámon a lakosságvédelmi intézkedésekkel kapcsolatban felmerülő bármely kérdéssel kapcsolatosan állunk rendelkezésére minden nap a 08:00 és 20:00 közötti időszakban.

 

A körzetben átmenetileg forgalmi korlátozás is várható, amely érinti a tömegközlekedést is (ezzel kapcsolatban kérjük, figyelje a bkk.hu, ill. bkkinfo.hu oldalak híreit).

 

Kérjük a fenti időszakra a terület elhagyását és a hatóságok utasításainak betartását. Köszönjük együttműködését és türelmét!