2023. szeptember 7. 12:03

Idén is csatlakozunk a Kulturális Örökség Napjai eseménysorozathoz

Csatlakozzon szeptember 16-án, szombaton 9 és 11 órakor induló vezetett sétához, és tartson velünk egy időutazáson a Budavári Városháza gyönyörű épületében!

A vezetett séta során feltárjuk az I. kerületi Városháza épületének titokzatos történetét és gyönyörű szépművészeti kincseit. Ez a műemlék épület egészen a 19. század első feléig vezet vissza minket, majd az 1870-es évektől a Magyar Királyi Államnyomdának (később Állami Nyomda) adott otthont, amely 117 éven át működött falai között. Ezt követően egy alapos műemléki felújításnak köszönhetően 1998 óta az I. kerületi városházának ad otthont.

A séta során betekintést nyerhetünk a Képviselő-testületi terembe, a polgármesteri fogadó- és dolgozó szobába is, és még a II. világháborús 500 férőhelyes óvóhelyrendszer egy részét is megtekinthetjük. Ez a része a sétának sajnos nem akadálymentes.

A részvétel teljesen ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Ha csatlakozna hozzánk ezen a különleges sétán, regisztráljon a következő e-mail címen: regisztracio@budavar.hu.

Várunk mindenkit szeretettel!

2023. szeptember 13. 11:06

Filmforgatás miatt rövid ideig tartó, szakaszos lezárásra kell számítani az alábbi közterületeken: Donáti utca 30., 51., 53. környékén: szeptember 13-15....