2023. január 8. 20:04

FRISSÍTÉS: Szülőknek 30 perces ingyenes tartózkodást teszünk lehetővé a Budai Vár védett övezetén belül

Kedves Szülők! Kedves Intézményvezetők!
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2023. január 1-től a Budai Vár védett övezetében behajtási engedéllyel nem rendelkező autók esetében ingyenesen tartózkodni a korábbi 30 perc helyett immár csak 15 percig szabad – abban az esetben, ha ugyanott hajt ki valaki, ahol korábban behajtott.
(Másik kapunál való kihajtás esetén a behajtás időpontjától számítva díjat kell fizetni.)
A 2023. január 9-én kezdődő tanítási időszak miatt a Budavári Általános Iskolába és a Dísz téri Óvodába járó gyerekek szülei közül sokan csak most fognak szembesülni azzal, hogy csak 15 perc áll rendelkezésre, ha a gyermekét autóval hozza-viszi iskolába vagy óvodába.
A helyzetük megkönnyítése és a Budai Vár védett övezetében való ki-behajtás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében V. Naszályi Márta polgármester arra kéri a Budavári Kapu Kft. ügyvezetőjét, hogy 2023. január 9-20. között legyen türelmi időszak, aminek idején a tájékoztatásra, figyelemfelhívásra tesszük a hangsúlyt, és az a szülő, akinek a sorompónál húzott parkolójegyét az óvodában vagy az iskolában lepecsételik és a Palota úti kihajtónál a Budavári Kapu munkatársainak bemutatja, 15 perc helyett a korábban érvényes 30 percig ingyenesen tudjon kihajtani.
A követő időszakra érvényes további kedvezményekről szóló lehetőségeket vizsgáljuk, ezekkel kapcsolatban döntés előkészítésén dolgozunk.