2021. május 23. 11:23

FIGYELEMFELHÍVÁS BÜNTETÉS HELYETT


Mi történik most, hogy megszűnik az ingyenes parkolás és hogyan segít a Budavári Önkormányzat?Egy hét türelmi idő: az I. kerületben a hét folyamán a parkolóőrök csupán figyelmeztetést tesznek ki a parkolási díj befizetéséről és a parkolási engedély intézésének menetéről. A Budavári Önkormányzat ezalatt az idő alatt még nem szed pótdíjat engedély nélküli parkolásért.Automatikusan meghosszabbodik az engedélyük azoknak, akiknél nem történt személyes és gépjármű változás, így azoknak a 2.000.-Ft-ot sem kell befizetni!Ügyintézés szükséges azoknak, akik:Céges autóra kérnek engedélyt.

Személyesen az ügyfélszolgálaton, vagy online lehetséges intézni.

(online ügyintézés esetén válassza a "kizárólagos használati engedély" fület - https://ugyfelablak.budavar.hu/login)Akik második autóra kérnek engegélyt.

Kizárólag személyesen, az ügyfélszolgálati irodákon van mód intézni, mert a második autó utáni várakozási díjat a helyszínen szükséges megfizetni.Méltányossági kérelmet kell benyújtaniuk azoknak aki:

Állandó lakosok de nem a saját nevükön van a gépkocsi

Tartózkodási helyük az I. kerület.A méltányossági kérelmet személyesen az ügyfélszolgálati irodán lehet beadni, vagy vagy e-mailen kell eljuttatni az ugyfelszolgalat@budavar.hu email címre.A méltányossági kérelem az alábbi hivatkozáson tölthető le.

Kérjük, hogy a tájékoztatóban felsorolt mellékleteket ne feledjék el beküldeni! https://budavar.hu/meltanyossagi-hozzajarulas/A váron kívüli parkolási engedélyeket május 28-ig a Kapisztrán téri ügyfélszolgálati irodánkban is intézhetik ügyfeleink!Hosszított ügyfélfogadás: Munkatársaink hosszított munkarendben és bővített csapattal várják a Budavári Önkormányzat Ügyfélszolgálatain a behajtási- várakozási, illetve a várakozási engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre érkező ügyfeleket.Az ügyfélfogadási idő mindkét ügyfélszoglálati irodán május 28-ig az alábbiak szerint módosul:

2021. május 25. kedd: 8:00 – 18:00

2021. május 26. szerda: 8:00 – 17:00

2021. május 27. csütörtök: 8:00 – 18:00

2021. május 28. péntek: 8:00 – 14:00Ügyfélszolgálatunk telefonszáma: 06-1-458-3030;

A nagyobb terheltség miatt hosszabb várakozási idő várható, melyért elnézésüket és szíves türelmüket kérjük.