Patti Smith Nap

MIKOR

2022. október 1. 14:30-tól

2022. október 1. 15:30-ig

HOL

Márai Sándor Művelődési Ház

A Patti Smith nap részeként bemutatjuk:
Free to Jam
Az improvizáció minden alkalommal egy kísérlet. Nem tudjuk, hogy pontosan mi fog történni, sokszor egy teljesen új dolog születik meg. Zenészként ez az a forma, ahol a legszabadabban alkothat a művész.
A mi kísérletünkben az átlagos zenei jamm-hez képest annyit változtatunk, hogy a zenét megpróbáljuk szövegcentrikusan kezelni, így az énekes nem feltétlenül énekelni fog, hanem a szövegmondás minden formáját kihasználhatja. Annak érdekében, hogy még érdekesebb hangzásvilágot teremtsünk, zenészeink egyesével más-más műfaj képviseletéből érkeznek olyan hangszínekkel, amelyek ritkán találkoznak egymással.
Zenészek:
Wunderlich József (ének)
Benkő Dávid (billentyű)
Kollmann Gábor (szaxofon)
Szendőfi Péter (dob)
Rendező: Birta Márton
Kezdés: 14:30
A belépés ingyenes!
A párizsi Centre Pompidou eseménye a Patti Smith Poetry Day. Ennek budapesti partner-programjaként 2022. október 1-jén Budapesten a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban, az Eötvös 10-ben, a Francia Intézetben, a MáraiKultban, a Marczibányi Téri Művelődési Házban, Újbudán az Insert program keretében, illetve a Trafó Kortárs Művészetek Házában látogathatnak Patti Smith szellemisége és művészete által inspirált művészeti eseményeket, amelyeket a FreeSzfe hallgatói rendeztek.