2022. január 6. 11:35

Elkezdődött a karácsonyfa-begyűjtés!


Útnak indultak az FKF Zrt. fenyőfa járatai, amik összegyűjtik a feleslegessé vált karácsonyfákat.Az FKF Zrt. tájékoztatása szerint Vízkereszt után (január 6.) körülbelül 1-1,5 hónapig tart a fenyőfák kihelyezése. Ezt megelőzően, illetve ezt követően a normál hulladékszállító célgépek gyűjtik össze az örökzöldeket.
Hova helyezhetőek a karácsonyfák?

- kukák mellé (kérjük ebben az esetben figyeljenek arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát)

- kijelölt gyűjtőhelyeken:

Attila út - Alagút u. sarok

Fehérvári kapu - Palota út (parkoló)

Czakó u. - Naphegy u. sarok

Várkert rkp. - Fátyol u. sarok

Szilágyi Dezső tér (parkoló)

Hunfalvy u. parkoló

Zsolt u. - Aladár u. Sarok

Orom u. - Antal lépcső sarok

Az alábbi linken térképen jelölve vannak a gyűjtőhelyek: https://www.fkf.hu/fenyofa-gyujtohelyek-i-kerulet
Mi történik a begyűjtött karácsonyfákkal?

A kiszolgált tűlevelűeket először aprítják, majd ezt követően a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, melyből az elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési hőt, és villamos áramot.(Címkép: fkf.hu)

2022. június 30. 16:09

FELHÍVÁS a 2022. évi KÖTELEZŐ EBÖSSZEÍRÁSHOZ Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok! Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény...

2022. június 30. 12:05

Tisztelt gépjármű tulajdonosok!   A Toldy Ferenc utca – Donáti utca – Csónak utca útvonal faltól-falig történő nagytakarítása megkezdődött. A...