2022. május 3. 13:37

Budaváron is keresztülhajtanak a világklasszis bringások, a parkolási tilalom Benneteket is érint!

Jövő héten Budapestről rajtol a legendás olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia. Bár a rangos esemény jelentősége turisztikai szempontból vitathatatlan, a verseny útvonalán számos kerületben lesznek korlátozások, nálunk is. A rendezvény nagy rugalmasságot, előre tervezést igényel mindenkitől.

A Giro lebonyolítása jelentős forgalmi változással jár, Budavár nagy részén három napon át tilos lesz parkolni. Az érintett BKK járatok is rövidített útvonalon, vagy terelőútvonalon fognak közlekedni. A verseny május 6-8-ig tart, arra kérünk Titeket, hogy alaposan nézzétek át a forgalmi korlátozásokat bemutató térképeket, és hívjátok fel a kerületben élő ismerőseitek, szomszédaitok figyelmét, hogy legyen idő felkészülni, alternatív utazási és parkolási megoldásokat keresni jövő hétvégére.
https://www.girohungary2022.hu/utvonal/lezarasok/

❗A lezárások idején május 6-án (pénteken) nem büntethetőek meg a kerület Váron kívüli részén sem azok, akiknek vári behajtási engedélyük van.
(Szombaton és vasárnap ingyenes a parkolás a Váron kívüli területen, így természetesen ezeken a napokon sem büntethetőek.)
Maga a verseny ugyanakkor felér egy fesztivállal: mintegy 160 országban, több mint 800 millió ember szokta követni a közvetítést, amely egyben reklámozni fogja Magyarország legszebb tájait és ikonikus helyszíneit is.

A mezőnyben pedig több magyar versenyzőnek is szurkolhatunk, köztük Valter Attilának, aki a tavalyi Girón több szakaszt is a rózsaszín mezben tekert végig: ami azt jelenti, hogy vezette a világklasszisokkal teli mezőnyt.

Bízunk abban, hogy a verseny nemcsak a kerékpársportot, de a kerékpáros közlekedést is népszerűsíteni fogja. A rendezvény ideje alatt a türelmeteket és rugalmasságotokat előre is köszönjük!