2021. június 9. 18:30

A Futball összeköt – Fairplay focibajnokság az I. kerületben – Június 18.

Labdarúgó-Európa-Bajnokság budapesti mérkőzésével egyidőben, az UEFA és EU támogatásával az Oltalom Sportegyesület és a budapesti kerületek összefogásával nagyszabású utcai futball fesztivál kerül megrendezésre, amelyhez több budapesti kerület mellett az I. kerület is csatlakozik.

Az EB hivatalos kísérő rendezvénye keretén belül június 18-án a kerületi bajnokságok, június 19-én pedig a budapesti döntő mérkőzések zajlanak.

A Budavári Önkormányzat számára is meghatározó értékeket, szellemiséget képviselő Fairplay módszertan alapja a csapatmunka, egyenlőség, tisztelet. A párbeszéd és együttműködés elősegítése egymással vélt vagy valós konfliktusban álló csoportok között, a fiatalok társadalmi integrációja, a sztereotípiák és diszkrimináció oldása.

Célunk egy sokszínű, vidám, sportesemény megvalósítása, ahol a kerület lakói, intézmények hallgatói és dolgozói, civil-és forprofit szervezetek, baráti társaságok, egyszóval bárki képviseltetheti magát egy csapattal, aki szívesen megismerkedne a Fairplay futball szellemiségével. A csapatok jelentkezés útján vehetnek részt az eseményen.

Időpont: Június 18. , 15:00-19:00
Helyszín: Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpont, 1016 Budapest, Czakó utca 2-4.

 

Miben különbözik a Fairplay a hagyományos futballtól?


A speciális szabályrendszer alapja a kooperáció, együttműködés. A játék során nincs bíró és síp, mediátor helyettesíti azt, ő kíséri végig a játék menetét. Az alap szabályokon túl, a csapatok közösen határozhatnak meg kiegészítő irányelveket, melyeknek a betartása, alkalmazása a saját feladatuk, felelősségük, figyelve egymásra és magukra.

A játék 3 x 10 perces félidőkből áll. Az első félidőben meghatározzák a  szabályokat, a másodikban történik a mérkőzés a pályán, és a harmadik félidőben közös értékeléssel zárul a meccs.

A szabályokról bővebben itt olvashat.

Jelentkezés:

Legalább 5+1 fős csapatok (pályán lévő játékosok + kapus, ezen kívül 1 fő cserejátékos)  jelentkezését várjuk az alábbi űrlap kitöltésével.

https://tinyurl.com/oltalomfoci