2022. október 14. 13:02

100 millió forinttal támogatjuk a kerületi társasházak felújítását – mutatjuk a nyerteseket!

Rengeteg igénylés érkezett be idén az önkormányzatunkhoz, összesen 140 pályázati anyag közül kellett kiválasztanunk a legsürgősebbeket. Az idei költségvetésünkben 100 millió forint volt elkülönítve az épület-felújítási pályázat nyertesei számára, ennek több mint négyszeresére érkezett be igény.
2022. október 10-én Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága a 160/2022. (X. 10.) VKB határozatban döntött a benyújtott épület-felújítási pályázatokról és egyben felhatalmazta a Polgármestert a nyertes pályázó társasházakkal a megállapodások megkötésére.
A Bizottságnak nem volt könnyű dolga: többek között a városképi szerep, illetve statikai problémák és veszélyelhárítási igények sürgősségét mérlegelve választotta ki azt a 31 házat, amelyek az idei keretösszeget felosztva korrekt támogatásban részesülhetnek.
Idén tehát önkormányzati támogatással megkezdődhet több társasház homlokzatának, tetőzetének felújítása, de forrást biztosítunk még hőszigetelésre, fővezeték-cserére, lépcsőházi függönyfal, függőfolyósó, erkély felújítására is.
A nyertesek teljes listája itt található: 2022. évi Társasház-felújítási pályázat nyertesei
Épület-felújítási pályázatot tervezünk jövőre is! Nagyon örülünk, hogy ilyen sok pályázati munka érkezett be, és azon fogunk dolgozni, hogy idővel mindenki sorra kerülhessen!
(Fotó: Lánchíd utca 5. fotó: Spanyár Judit / budapest100.hu)

2024. július 9. 14:50

2024. július 1-től – augusztus 31-ig minden héten pénteken home office (otthoni munkavégzés) kerül bevezetésre a Polgármesteri Hivatalban. Ezeken a...