2021. február 26. 11:25

VESZÉLYES HULLADÉK GYŰJTÉSÉVEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a megváltozott jogi környezett miatt, 2021 évtől a lomtalanítással egybekötött veszélyes hulladékok begyűjtését a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. már nem végzi el.


Kérjük Önöket, hogy a Dózsa György téri ideiglenes gyűjtőpontra ne vigyenek veszélyes hulladékokat! A Budavári Önkormányzat 2021. I. félévében megszervezi a díjmentes lakossági veszélyes hulladék begyűjtését és a hulladékok lerakópontra történő elszállítását. Az eddigiektől eltérően nem egy gyűjtőponton, hanem a kerület nagyobb forgalmú közterületein tervezzük a veszélyes anyagok begyűjtését, ezáltal a kerület távolabbi pontján élő, gépkocsival nem rendelkező lakosok is könnyebben eljuthatnak 1-1 gyűjtőponthoz.


Az I. kerületi lakossági veszélyes hulladék gyűjtés részletes kidolgozása és megszervezése folyamatban van.


Az aktuális időpontról későbbi bejegyzéseinkben, weboldalunkon és a Várnegyed újságban fogjuk Önöket tájékoztatni.


Átmenetileg az I. kerületi lakosok számára a veszélyes hulladékok leadására a 1115 Budapest, Bánk bán u. 8–10. címen található hulladékudvart javasoljuk, amelybe ezen hulladékok a nyitvatartási időben, előzetes időpontfoglalás nélkül, egész évben beszállíthatók.


A hulladékudvarok elérhetőségéről, nyitva tartásáról, és az egyes hulladékudvarokban leadható további hulladéktípusokról, a leadás feltételeiről kérjük, tájékozódjon a https://www.fkf.hu weboldalon.


Amennyiben olyan eszközei, bútorai, vagy használati tárgyai vannak, amiket mások esetleg még használni tudnának, azokat leadhatja a Szemléletformáló és Újrahasználati Központjainkban (1151 Budapest, Károlyi Sándor u. 166. és 1181 Budapest, Besence u. 1/a.), vagy érdeklődhet a segélyszervezeteknél, hiszen ezzel segíthet másokon.


LOMTALANÍTÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK:


Idén február 27-én szombaton kerül sor az I. kerületben a 2021. évi lakossági lomtalanításra. Kérjük, hogy a háztartásában összegyűlt nagydarabos hulladékot (lomokat) 2021. február 27-én, szombaton 18 óra után helyezze ki a lakóháza előtti, járműveinkkel jól megközelíthető közterületre. A lomok elszállítására kizárólag a kihelyezést követő napon kerül sor!


NE HELYEZZEN KI A LOMTALANÍTÁSNÁL  • a háztartásokban naponta képződő hulladékot

  • ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot

  • veszélyes hulladékot

  • elektromos és elektronikai hulladékot

  • építési törmeléket

  • gumiabroncsot

  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)

  • szénport, hamut

  • földet

  • elkülönítetten gyűjtött üveg-, papír-, műanyag- és fémhulladékot