2022. november 2. 15:26

Változik az Attila út forgalmi és parkolási rendje

Korábban személyes fogadóóra keretein belül kérdeztük Önöket arról, hogy milyen módon javítsunk az Attila út közlekedésbiztonsági helyzetén. Az Önök javaslatai, és a Budapest Közút Zrt., illetve a BKK szakmai véleménye alapján a Budapest Közút Zrt. megkezdi az új forgalmi és parkolási rend kiépítését az Attila úton, a Mikó utca – Vérmező út közötti szakaszon.
A munkavégzés miatt előreláthatólag szombatig (11.05.) útszűkület nehezíti a közlekedést.
Fontosabb változások:
  • Az Attila út Vérmező út és Mikó utca közötti szakaszán 40-km/h sebességkorlátozás lép életbe, továbbá az Attila út ezen szakasza 2×1 sávos lesz. (A Vérmező úti és a Mikó utcai csomópont előtt a 2 forgalmisáv továbbra is megmarad)
  • Módosul a parkolási rend: a „ferde szögben, félig a járdán két kerékkel” történő parkolás helyett a jövőben az útpályán, szegéllyel párhuzamosan történik a parkolás. Az átalakítás során a rendelkezésre álló parkolóhelyek száma gyakorlatilag nem változik, de a gyalogosok számára szélesebb járdafelületet biztosítható.
  • Az Attila út 75. szám előtt módosul a sávkiosztás: A Széll Kálmán tér felé 2 sáv közül a külső sáv kanyarodó sávvá alakul a Mikó utca – Tábor utca – Palota út felé haladók számára.
A megváltozott forgalmi és parkolási rendre tekintettel kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek.