2020. július 13. 14:36

Táncsics Mihály utca felújítás

Kedves Lakók!  

Folyamatban van a Táncsics Mihály utca felújításának az első üteme. Elbontásra került az útpálya kockakő burkolata és az útszegélyek túlnyomó része, valamint a páros oldalon a járdaszakasz burkolata. A páros oldalon  a közvilágítási kandeláberek bontása a július 20-i héten megkezdődik, amelyek felújítása szintén megtörténik a burkolatfelújítással egyidőben.

A kibontott anyagok elszállításra kerültek. A kövek egy része (30 %-a) jó állapotú, ezért visszaépülnek vágással kialakított új felülettel az új útterületre. Kisebb hibás részük deponálásra kerül további felhasználásig.

A kivitelező igyekszik a továbbiakban is úgy szervezni a munkát, hogy építőanyag, illetve kibontott építési törmelék látványa az utcaképet, illetve a használatot a legkevésbé zavarja, a szálló por ellen locsolással tartja nedvesen az építési területet.

A gyalogos közlekedés jelenleg a páratlan számozású oldalon lehetséges, onnan került kialakításra minden egyes kapuhoz a bejárást biztosító mart aszfaltos átjáró. A Bécsi kapu tér 1. sz. előtt ideiglenesen kiépítésre került egy mozgáskorlátozott várakozóhely.

Megértésüket köszönjük, 

Budavári Önkormányzat