2021. március 22. 17:12

Tájékoztató bölcsődei ügyeletről

A Budavári Önkormányzat több mint egy éve kiemelt figyelmet fordít a vírus elleni védekezésre. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a szabályozók változását, teszteljük az önkormányzati dolgozókat és a járványhelyzet függvényében átalakítjuk a munkavégzés kereteit.  

2021. március 16. napjától kezdve a bölcsődék ügyeleti rendszerben működnek, V. Naszályi Márta polgármester kiadott utasítása szerint, a járványhelyzetre való tekintettel.

A bölcsődevezetők a megszokott tájékoztatási csatornáikat használva a lehető leghamarabb tájékoztatták a családokat az adott bölcsőde kapcsán, a Szülői Érdekvédelmi Fórum tagjainak segítségével kiküldték a tájékoztató e-mailt. Ezzel párhuzamosan a kollégák is tájékoztatásra kerültek.

2021. március 16-án este 20.00 óráig kérték a bölcsődevezetők a szülők visszajelzését az ügyeleti igénnyel kapcsolatban. Ez elsősorban munkaszervezés és az élelmezés szempontjából volt kiemelten fontos, de természetesen az utána következő napokban is számos telefonon és e-mail-en történő megkeresés volt még ez ügyben. A bölcsődevezetők és az intézményvezető este 21.00 óráig fogadták az e-maileket és telefonokat. Minden felmerülő kérdésre választ adtak. 

A bölcsődevezetők azoknak a szülőknek is igyekeztek mindenben segíteni, akik jelezték, hogy egyik napról a másikra nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

Azokban a csoportokban, ahol akár a bölcsődei dolgozó, akár gyermek, vagy a szülő érintett volt a SARS-COV-2 koronavírus kapcsán minden esetben e-mail útján haladéktalanul tájékoztatást kaptak a szülők. Amikor csoportbezárásra került sor, akkor az e-mail mellett az adott csoportban érintett szülőket telefonon is megkeresték.

A tájékoztatási kötelezettségünket minden esetben megtették bölcsődevezetők az érintettek felé.

A tömeges megbetegedést okozó SARS-COV-2 koronavírus világjárvány idején különösen fontosnak tarja az Önkormányzat, hogy figyelemmel kísérje a napról-napra változó megbetegedések számát és ezzel kapcsolatosan megfelelően intézkedjen az intézmények működését érintően.

Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy járványügyi érintettség miatt az Egyesített Bölcsőde Tigris utcai telephelye március 20. és március 29. között zárva tart.

Megértésüket köszönjük!