2022. szeptember 5. 12:32

Tervezzük együtt az új Vérmezőt!

Négyalkalmas közösségi tervezés 

Gyakran látogatja a Vérmezőt és van véleménye a park zöld jövőjével kapcsolatban? Van ötlete, hogy hogyan lehetne megújítani a Vérmezőt? Szeretné elmondani, hogy mit kell megőrizni és mi az, ami hiányzik a parkból? Ha igen, akkor jöjjön el a négy alkalmas közösségi tervezésre!

A Vérmező kerületünk egyik legnagyobb közparkja, sok kerületi és budapesti lakos közkedvelt pihenőhelye. A Budavári Önkormányzat és a Fővárosi Önkormányzat kiemelt céljának tekinti a Vérmező közpark fejlesztését, növényzetének gazdagítását, rekreációs szolgáltatásainak fejlesztését.

2021-ben a Fővárosi Önkormányzat elfogadta a vérmező megújítására vonatkozó stratégiai tervet, mely a terület fejlesztésének átfogó céljait, lehetséges projektjeit tartalmazza. Ennek keretében a Budavári Önkormányzat anyagi támogatásával gyepfelújítási, növénytelepítési munkákat, a Szitakötő játszótér gumiburkolatának felújítását, valamint a parki kukák és a padok cseréjét végezik el a Főkert munkatársai.

De nincs megállás, a park megújítása folytatódik, méghozzá együtt, Önökkel. A közösségi tervezés során a parkfelújítás következő fázisának részletes koncepcióját dolgozzuk ki a résztvevőkkel.

Időpontok:

  • 2022. Szeptember 22. csütörtök, 17:00 – 20:00
  • 2022. Október 6. csütörtök, 17:00 – 20:00
  • 2022. Október 21. péntek, 17:00 – 20:00
  • 2022. November 3. csütörtök, 17:00 – 20:00

Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház (Budapest, Krisztina tér 1.)

Regisztráció és kérdések: zif@budapest.hu
A részvétel ingyenes, önkéntes, és nem elvárás mind a négy alkalmon való részvétel (ugyanakkor a folyamat érdekében javasoljuk ezt), de regisztrációhoz kötött!

A négyalkalmas közösségi tervezés esemény linkje: https://fb.me/e/2a6lHmdRn 

A közösségi tervezés főszervezője a Főkert, de részt vesz benne Budapest Főváros Önkormányzata Várostervezési Főosztály Tájépítészeti Osztálya, a Nyitott Budapest Osztály és az I. kerületi Önkormányzat is.