2022. október 10. 11:16

Őszi zöldhulladék begyűjtési program

Hagyományos zöldhulladék begyűjtési programunkat idén is a BKM Zrt. FKF Köztisztasági Divíziójával (FKF) együttműködve szervezzük meg. A lakóházak számára az FKF által rendszeresített zsákot térítésmentesen biztosítjuk. A zsákokat az ügyfélszolgálati irodákban tudják átvenni (lakcímkártyával, vagy a közös képviseleti megbízás igazolásával).
A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága. A komposztálás visszajuttatja a talajba az onnan felszívott tápanyagot, ásványi elemeket, amelyekre a levelüket hullató fáknak szüksége van.
• A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezze ki az ingatlan elé.
• Kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítjuk el.
• A zsákokon kívül elszállítjuk a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé.
• A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használják fel.
• Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!
• Kérjük, hogy a zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig helyezze ki az ingatlan elé.
• A zsákokat minden esetben jól látható, járműveinkkel megközelíthető helyre helyezze ki.
(Az avar égetése kerületünkben is szigorúan tilos és szabálysértési eljárást von maga után.)
További zsákok igénylésére is van lehetőség a varosuzemeltetes@budavar.hu e-mail címen (darabszám megadásával).
Ügyfélszolgálati irodáink:
– 1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.
– 1012 Budapest, Attila út 65.
Ha van rá lehetősége, otthon is komposztálhatja az összegyűlt zöldhulladékot, és a Tabánban található közösségi komposztládákat is használhatja erre a célra!