2020. május 7. 09:57

Online Léleksimogató foglalkozás

“Tegnap, az első Online Léleksimogató igazán megmutatta, hogy nincs lehetetlen. A lelkes csapat nem adta fel és bebizonyította, hogy a veszélyhelyzetben, otthon maradva is tudják folytatni a februárban elindult memoriter foglalkozásokat Rák Kati színművész vezetésével, amely egy olyan szellemi közösséget teremtett számukra, amiben jó lenni és hétről-hétre erőt meríteni.

Jó gyakorlatokkal, emlékek felidézésével, egymásra figyeléssel és biztatással így is tud élményt nyújtani és felüdíteni ez az alkalom – ezt biztosan állíthatjuk.”

Az online foglalkozás célja, hogy a veszélyhelyzetben is megtartsa a Léleksimogató szellemi közösségét, ahol az idős emberek gondolkodásukat, memóriájukat, beszédkészségüket karbantarthatják, elkerülve a demencia által okozott leépülést és az elmagányosodást. Az eredeti elgondolásokon túlmutatva, most fiatalok is csatlakoztak, akiknek, mint mondták, tanítást adnak az idősek megélt életeseményei, tapasztalatai.

Nagy szeretettel ajánljuk tehát mindenkinek, hogy csatlakozzon a foglalkozásokhoz, amelyet Rák Kati minden szerdán 11 órától Zoom találkozó formájában tart.

Jelentkezni a jokaiannaszalon@budavar.hu e-mail címen lehet, így küldjük a bejelentkezéshez szükséges linket minden héten és az információt az új jelentkezőknek a Zoom alkalmazás letöltésének lehetőségeiről. További információt a Jókai Anna Szalon Facebook oldalán találhat.