Oltás

Kérjük az oltást!

(tájékoztató)

Az új típusú koronavírus már több mint 1,5 millió embert megölt a világon és milliárdok életét forgatta fel gyökerestül. Hazánkban is már több, mint 12.000 ember halt bele a fertőzés szövődményeibe, és még ma is sokan vannak kórházban, intenzív osztályon, lélegeztető gépen. A nemzetközi tudóstársadalom egybehangzó véleménye, hogy csak a vírus elleni védőoltások tudnak olyan szintű védettséget biztosítani, ami elejét veszi a további tömeges fertőzéseknek és megbetegedéseknek.

Jelenleg is több, mint 90 védőoltás van a klinikai kipróbálás különböző szakaszában, és egyre több kapott és kap folyamatosan engedélyt a lakossági felhasználásra.

A védőoltások, mint biológiai terápiák hatalmas szolgálatot tettek és tesznek az emberiségnek. Az oltásoknak köszönhetjük, hogy eltűnt a Földről a feketehimlő, a járványos gyermekbénulás, hogy egyre kevesebben szenvednek a kanyarótól, a mumpsztól, és akár az influenzától.

A koronavírussal kapcsolatos hírek között ne feledkezzünk meg arról, hogy továbbra is rengeteg, még nem ismert tulajdonsága, hatása van a COVID-19 fertőzésnek. Az úgynevezett hosszú-COVID esetében nem csupán súlyos, egyszeri fertőzést jelenthet a koronavírus-megbetegedés, hanem akár hosszú távú életminőség romlást, több szervrendszer érintettségét is képes okozni. Sőt, hosszútávú hatások akár enyhébb lefolyású megbetegedés után is jelentkezhetnek. Ez tovább hangsúlyozza a vakcinák fontosságát, a fertőzés megelőzését.

A hosszútávú, biztonságos életkörülmények, családunk, barátaink és a magunk egészségének megvédése csak az oltással érhető el.

Az oltásokkal kapcsolatos érdemi információkat a későbbiekben itt (is) közöljük.

Addig is: kérje az oltást!