2020. március 11. 08:45

Március 15. ünnepség elmarad

Tisztelt I.kerületi lakók!

 

A Budavári Önkormányzat a koronavírus terjedésének hatására és a járványveszély csökkentése érdekében úgy döntött, hogy a március 15.-ére tervezett kerületi ünnepséget nem tartja meg.

Az ünneplés, a megemlékezés fontos, ugyanakkor a jelenlegi helyzetben a kerületi lakók egészsége áll az első helyen.

A kerületi intézményekbe tervezett egyéb rendezvények 2020. március 13.-ától, péntektől határozatlan időre felfüggesztésre kerülnek.

A kerületben egyelőre még nem tudunk egy koronavírusos betegről sem, az Egészségügyi Szolgálat munkatársai folyamatosan ellenőrzik a hozzájuk panaszokkal forduló betegeket.

Kérjük, hogy amennyiben fertőzött területeken járt, vagy kapcsolata volt valakivel, aki az érintett területről érkezett és ezt követően láz, légzési nehezítettség, köhögés jelentkezett, telefonon hívja fel háziorvosát vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámát, ahol a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása történik.

06-80-277-445

06-80-277-456

Ami fontos: ne menjen orvosi rendelőbe, váróba, tömegközlekedést ne használjon!

Maradjon otthon!

Megértésüket nagyon köszönjük. A Budavári Önkormányzat a Facebook oldalán és a honlapján folyamatosan tájékoztatja a kerületi lakókat a legfrissebb hírekről a koronavírussal kapcsolatban.