2020. augusztus 26. 07:12

Közösségi klímavédelmi terv

A Budavári Önkormányzat online kérdőívvel fordul a lakossághoz

Közösségi bevonással készül a Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv (SECAP) a Budavári kerületben, ami többek között a helyi beruházások tervezését és a kerületi energiafelhasználás csökkentését segíti, valamint Európai Uniós pályázatok elbírálásakor is előnyt jelent. A terv célja, hogy 2030-ig 40%-kal csökkenjen a kerület szén-dioxid-kibocsátása, és nőjön az alkalmazkodóképessége az elkerülhetetlen éghajlatváltozási hatásokkal szemben. Ennek a közösségi tervezési folyamatnak az első lépéseként az itt lakó és dolgozó, valamint rendszeresen a kerületbe járó emberekhez fordul az önkormányzat egy online kérdőív formájában.

A kérdőív segítségével az Önkormányzat képet kaphat arról, hogy melyek azok az ügyek vagy akciók, amelyek élvezik a helyiek támogatását, így bekerülhetnek Budavár Klíma Akciótervébe. A kérdőívet nagyjából 15 perc kitölteni és a beküldők között nyereményeket is kisorsolnak: 4 db 10.000 forint értékű zöldnövény vásárlási utalvány, 50 darab Budavári Zöldítő kiadvány és 15 darab fehér póló talál gazdára a 2020. szeptember 15-én esedékes sorsolásra. A kérdőív kitöltésének határideje 2020. szeptember 10.

A közösségi részvétellel zajló tervezés részeként az ősz folyamán lesznek még lakossági műhelyek és fórumok, ahol már a most legnagyobb népszerűségnek örvendő ötleteket bontják tovább az érdeklődőkkel az önkormányzat munkatársai.

A kérdőív ide kattintva elérhető.