2021. október 20. 08:59

Kutyatartással kapcsolatos lakossági fórumot tartottunk

Múlt hét szerdán kutyatartással kapcsolatos lakossági fórumot tartottunk a Polgármesteri Hivatal aulájában.

Köszönjük minden lakosnak, aki eljött erre az eheti fórumra, és még egyszer külön köszönjük a szakértőknek is, hogy részt vettek a párbeszédben!

A legtöbb panasz a felelőtlen kutyatartókról és a gazdák és nem kutyatartók közötti kommunikációs nehézségekről érkezett. A szabályokat betartó felelős kutyatartók számtalan esetet felsoroltak, amikor igyekeztek a póráz nélküli vagy a kutyapiszkot fel nem szedő gazdatársaikat figyelmeztetni. Azonban van olyan helyzet, amikor csak a közterületfelügyelet tud érdemben eljárni.

V. Naszályi Márta polgármester elmondta, hogy sajnos se a Tabán se a Vérmező nem a kerületi közterület hatóköre, hanem a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságé. Előreláthatólag október 21-én hoz döntést az I. kerületi képviselő testület arról, hogy ezek a területek is az I. kerülethez tartozhassanak, és remélehetőleg ezt a döntést a Fővárosi Közgyűlés is elfogadja. (A képviselő testületi ülést Önök is élőben követhetik majd a Facebook oldalunkon, a legfontosabb döntésekről pedig külön is beszámolunk.)
Többször elhangzott, hogy milyen fontos lenne a helyi kutyás közösségeket erősíteni, hiszen a közösség tagjai egymást ösztönzik a szabálykövetésre. Mi minden új gazdinak tanácsoljuk, hogy csatlakozzon egy ilyen közösséghez és a meglévő csapatoknak köszönjük a közösségépítő munkát! Minden felmerült ötletet szívesen fogadunk és fontolóra veszünk.
A szakértők abban egyetértettek, hogy csak hosszú és közös munkával lehet a konfliktusokat orvosolni. Az I. kerületi önkormányzat a fórum után egyeztet a megjelent szakértőkkel és a kutyás munkacsoportok vezetőivel, hogy minden felmerülő problémát pontról pontra sikeresen kezelhessen.
Köszönjük mindazok együttműködését, akik konstruktívan a békés egymás mellett élésért tesznek ebben a témában is!

2024. június 18. 20:29

FIGYELEM! HŐSÉGRIADÓ!  A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2024. június 19-én (szerda) 00:00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig III. fokú...