2023. augusztus 24. 13:48

Köztisztasági Kérdőív: töltse ki augusztus 31-ig!

Hogyan tudnánk hatékonyan együttműködni az I. kerület közterületeinek fejlesztésében és karbantartásában? – jövő hét péntekig küldheti be válaszait.

Közterületeink nagyon különbözőek: vannak járdák és úttestek, zöldsávok és parkok; az adott terület tulajdonosa lehet a magyar állam, a fővárosi vagy a kerületi önkormányzat. Az, hogy az adott terület karbantartásáért ki a felelős – a tulajdonostól függetlenül – lehet az állam, a fővárosi/kerületi önkormányzat (azoknak számos cége vagy intézménye) vagy a szomszédos ingatlan tulajdonosa.

Ráadásul a közterület lényege az, hogy bárki használhatja: az is, aki nem kerületi, aki nem fővárosi, sőt, lehet akár külföldi turista is.

Látható, hogy a közterületeinknek nincs egyetlen felelőse, ezért mindannyian felelősséggel tartozunk a fenntartásukért. Az elmúlt három és fél évben számos előrelépés történt kerületünk köztisztaságának fejlesztése érdekében. Most azonban már minden eddiginél több turista látogatja az I. kerületet, így további fejlesztések váltak indokolttá.

Ezzel a kérdőívvel közös gondolkodásra hívjuk a kerületben élőket: hogyan tudnánk hatékonyan együttműködni a közterületeink fejlesztésében és karbantartásában?

Kitöltési határidő: Augusztus 31.

A Köztisztasági Kérdőívet ezen a linken találja!