2020. május 5. 12:21

Koronavírus-teszt sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az I. kerületi Önkormányzat által végzett koronavírus-tesztek eredményéről

Budapest Főváros I. kerületi Önkormányzata számára kiemelt fontosságú a koronavírus tesztelés. Úgy gondoljuk, a széleskörű és nagy mennyiségben elvégzett tesztelés segít a járvány megfékezésében. Éppen ezért heti rendszerességgel szűrjük az Önkormányzat és az önkormányzati intézmények dolgozóit, így védjük azokat a kerületi lakókat is, akik munkatársainkkal kapcsolatba kerülnek. A vizsgálatokat a vérmintákból ellenanyagot kimutató tesztek segítségével végzik az Emineo Magánkórház munkatársai. 

A tesztelés első hetében 360 tesztet végeztek el az önkormányzati dolgozókon, akik között 18 pozitív esetet találtak.

A tesztelés második hetében, 2020. április 29-én és április 30-án összesen 380 gyorstesztet végeztek az önkormányzati dolgozókon. A vizsgált személyek között 13 pozitív esetet találtak.

A pozitív tesztet adó munkatársakat a szakmai protokollok alapján PCR teszt segítségével újratesztelték. A PCR tesztek minden esetben negatív eredményt adtak.

A pozítv gyorstesztet adó munkatársaink mindannyian tünetmentesek és a szabályok szerint otthonukban egészségügyi zárlat alatt (karanténban) vannak. Állapotukról folyamatosan tájékozódunk.

A Budavári Önkormányzat tovább folytatja a koronavírus-tesztelést. Ezen a héten ismét 380 munkatársunkat vizsgálják meg. Az Önkormányzat számára kiemelt fontosságú, hogy kivegye a részét a koronavírus elleni küzdelemből. Minden kerületi háztartás mosható maszkot kap, önkénteseink az önkormányzat által összeállított alapvető élelemiszer és higiénés alapcsomagokat szállítanak ki a rászorulóknak, és mindenki, aki a járvány miatt elvesztette az állását, Válságkezelő Alapjövedelmet igényelhet. Az önkormányzat által bevezetett intézkedéscsomag részletei megtalálhatóak honlapunkon www.budavar.hu és a Facebookon .

A koronavírus tesztekkel és az intézkedéscsomaggal kapcsolatos további kérdéseik esetén állunk szíves rendelkezésükre.

Budapest, 2020. május 5.