2021. november 5. 09:34

Kiemelten fontos információk a koronavírus járvány negyedik hullámával és a megelőzéssel kapcsolatban

A legfrissebb járványügyi adatok gyorsan romló tendenciát mutatnak, ezért a Budavári Önkormányzat a fertőzés megelőzését célzó új intézkedéseket vezet be. Az Önkormányzat szervezeti egységeinek vezetői felmérést végeztek a dolgozók körében, az új protokoll ennek figyelembevételével készült. Fontos kiegészítő adat még, hogy az I. kerületiek oltottsága magasan az országos átlag felett van, és a 70 év felettiek több mint 90%-a oltott a kerületben.

Értesítjük az I. kerületi lakókat, hogy november 8-tól az alábbiak vonatkoznak a kerületi dolgozókra:

  1. Dolgozóinkat nem kötelezzük a koronavírus elleni oltásra.
  2. Azok az önkormányzati intézményekben és gazdasági társaságokban dolgozók, akik nincsenek beoltva,
  • bemutathatják az érvényes védettségi igazolványukat (mert pl. felgyógyultak),
  • vagy vállalják, hogy a munkáltató rövid időközönként az Önkormányzat által biztosított antigén-teszttel ellenőrzi, hogy fertőzöttek-e,
  • vagy fizetés nélküli szabadságra mennek.

Ezzel a megoldással biztosítható a közösség védelme, de az oltás nem válik kényszerített, kötelező védekezési eszközzé, az egyéni döntés tárgya marad. Ezzel együtt nyomatékosan kérünk minden kerületi lakót, aki még nem oltatta be magát, hogy döntéséről konzultáljon újra kezelőorvosával és fontolja meg a koronavírus elleni oltások előnyeit.

Az önkormányzati épületeket természetesen folyamatosan fertőtlenítjük és lehetőséget biztosítunk a kézfertőtlenítésre is. Munkatársaink továbbra is fokozottan ügyelnek a tisztaságra, a higiénikus környezetre és a kellő távolság tartására.

Fontos! A Budavári Önkormányzat ügyfélszolgálatain szeptember közepe óta egyszerre csak egy ügyfél tartózkodhat és az arcmaszk viselése az iroda teljes területén kötelező. Kérjük, hogy különösen figyeljenek rá, hogy az ügyfélszolgálati iroda előtt, a megfelelő távolságot tartva várakozzanak!

Megértésüket köszönjük!

Vigyázzunk egymásra!

2024. június 18. 20:29

FIGYELEM! HŐSÉGRIADÓ!  A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2024. június 19-én (szerda) 00:00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig III. fokú...