2020. május 6. 13:40

Újraindított egészségügyi ellátás

Információ az újraindított egészségügyi ellátásról

A miniszteri utasításnak megfelelően „újraindulnak” a szakellátások. Mivel a vírus továbbra is itt garázdálkodik köztünk, nem lehet olyan ellátást elképzelni, mint a járvány előtt volt. Sürgősségi ellátást eddig is biztosítottunk. Úgy mondhatjuk, hogy az eddigi résnyire nyílt ajtót egy kicsit jobban kinyitjuk. Elsődleges szempont, hogy minimalizáljuk mind a betegek, mind az egészségügyi dolgozók megfertőződésének esélyét. Ezért a szakrendelések csak előzetes telefonkonzultáció után vehetők igénybe, abban az esetben, ha a betegellátás távkonzultáció keretében nem oldható meg. A személyes betegellátás szigorúan előjegyzés alapján történik. Ez a vérvételre is vonatkozik. Ilyenkor is törekednünk kell arra, hogy a váró minél „néptelenebb” legyen. Tartsuk be a 1,5 – 2 m-es távolságot várakozás közben! Pontosan érkezzünk a megbeszélt időpontra! Ha mégis várni kell, jó idő esetén az utcán vagy a kertben (labor) tegyük!

Lázas, fertőzéses légúti tünetekkel a rendelő látogatása tilos! A rendelőbe a páciensek csak maszkban léphetnek be, érkezéskor és távozáskor használják a kézfertőtlenítőt!

Halasztható vagy banális egészségügyi problémákkal még ne keressük fel a rendelőt, hiszen a jövés-menéssel felesleges fertőzés-rizikót vállalunk! Veszélyeztetett korban lévők (>65 év) különösen csak orvosi tanácsra forduljanak személyesen orvoshoz!

Ne feledjük: a fertőzés veszélye az elmúlt hetekhez képest még nem csökkent, a nyitás hátterében az áll, hogy a megbetegedettek ellátására elegendő kórházi kapacitás megteremtődött. De ezt ne a saját bőrünkön próbáljuk ki!

Köszönettel: dr. Bodroghelyi László, az I. kerületi önkormányzat egészségügyi intézményeinek igazgatója