2022. december 14. 13:28

Ivókutakat és öntözőrendszereket építünk ki

A Budavári Önkormányzat valamint a Budavári Játszótérüzemeltető Kft. beruházásában a zöldfelületek minőségi fenntartása valamint a fasorok megfelelő vízellátásának biztosítása érdekében folytatjuk a kerületi öntözőrendszerek telepítését és új ivókutak kiépítését is megkezdjük.

A nyári időszakban web- és facebook oldalunkon kikértük az I. kerületiek javaslatait a kerületi ivókutak fejlesztési koncepciójával kapcsolatban. Örömmel jelentjük, hogy munkatársaink, szakembereink felülvizsgálták a lehetséges műszaki megvalósítás feltételeit, és december közepétől előreláthatólag március végéig a Budavári Önkormányzat beruházásában az alábbi helyszíneken megkezdjük az új ivókutak kiépítését, telepítését:
– Európa liget, Bécsi kapu felőli bejárat
– Dísz tér, zöldterület (Tárnok utcai oldal)
– Hunyadi kanyar, zöldterület (Schulek lépcső alja)
– Horváth kert (Attila út felőli oldal)

December közepétől előreláthatólag 2023 március végéig új öntözőrendszer telepítését kezdjük el

– a Lovas út – Várfok utca kereszteződés közelében található Földanya szobor körüli zöldterületen,
– valamint a Várfok utca – Ostrom utca kereszteződésénél található zöldterületen.

A virágágyások, zöldterületek hatékonyabb öntözése érdekében a Batthyány téren egy új kerticsap kiépítését is hamarosan megkezdjük.

A munkák miatt szakaszosan és időszakosan a gyalogosközlekedést korlátozhatják kivitelezőink, ezért türelmüket és megértésüket kérjük.

Várjuk a további ötleteket, javaslatokat, mely új területeken látnának szívesen új ivókutakat: leveleiket a varosuzemeltetes@budavar.hu email címre küldhetik.

2024. július 9. 14:50

2024. július 1-től – augusztus 31-ig minden héten pénteken home office (otthoni munkavégzés) kerül bevezetésre a Polgármesteri Hivatalban. Ezeken a...