Gazdálkodói- várakozási hozzájárulás

Gazdálkodói várakozási hozzájárulás – kérelemre – annak a gazdálkodónak adható, amelynek székhelye, telephelye vagy fióktelepe a várakozási övezet területén van, az általa megjelölt olyan személygépkocsikra, három- vagy négykerekű motorkerékpárokra, három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpárokra, vagy 3500 kilogramm megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó tehergépkocsikra, amelyeknek a gazdálkodó az üzembentartója.

A gazdálkodói várakozási hozzájárulás a kerület kerületi önkormányzati tulajdonú közúti várakozóhelyein és a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) Fővárosi Közgyűlés rendelet 5. számú mellékletében megjelölt fővárosi önkormányzati tulajdonú közúti várakozóhelyeken kedvezményes díjú és üzemidőn belül időtartam korlátozás nélküli várakozásra jogosít.

A gazdálkodói várakozási hozzájárulás alapján a kedvezményeket a gazdálkodói parkolókártya vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetési rendszer biztosítja. A gazdálkodói parkolókártyát a Budavári Kapu Kft. Ügyfélszolgálati Irodáján tudják kiváltani. Bővebb információkat a kártyával kapcsolatban is a Budavári Kapu Kft. tud adni. (Elérhetőségeik: 1011 Budapest, Fő utca 15., telefon: +361/510-0766, e-mail: ugyfelszolgalat@budavarikapu.hu; ügyfélfogadás: Hétfő:9.00 – 17.00 Kedd: 9.00 – 17.00 Szerda:9.00 – 18.00 Csütörtök:9.00 – 17.00 Péntek:9.00 – 16.00)

Az gazdálkodói- várakozási hozzájárulás kiváltásának feltételei:

  • érvényes fogalmi engedély
  • aláírási címpéldány,
  • 30 napnál nem régebbi cégkivonat,
  • lízingelt gépjármű esetén a lízingszerződés másolata
  • a költségtérítés megfizetése,
  • a gépjárműadó megfizetésének vagy az adómentesség igazolása.

A gazdálkodói engedélyek kiadása a II. sz. Ügyfélszolgálati Irodánkon (Attila út 65.) történik.