2023. március 17. 17:36

Forgalmi változások a közösségi közlekedésben

Hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár az M3-as metró március 20-a, hétfő délutántól.

Az M3-as metró közlekedési rendjének változásához igazodva megváltozik a metróhoz kapcsolódó felszíni közlekedési hálózat. A változás az I. kerületet is érinti az alábbiak szerint:

  • Batthyány tér és Óbuda között közlekedő 109-es autóbusz az alacsony utasforgalom és a kötöttpályás járatokkal való párhuzamosság miatt március 18-tól, szombattól nem közlekedik, helyette a csúcsidőben sűrűbben induló 9-es autóbusszal, a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosokkal és a H5-ös (Szentendrei) HÉV-vel lehet utazni.
  • Március 20-tól, hétfőtől a Naphegy térségében közlekedő 178-as autóbuszok útvonala módosul: Az autóbuszok ezentúl a Naphegy tér és a Deák Ferenc tér metróállomás között fognak közlekedni, – csúcsidőben a jelenleginél lényegesen sűrűbb menetrenddel. A Deák Ferenc tér és a Gyöngyösi utca között a gyakrabban induló 105-ös busszal lehet utazni.
    Kerületünket nem érintő, további felszíni közlekedési változásokkal kapcsolatban bővebb információt a Bkk – Budapesti Közlekedési Központ oldalán találhatnak.

Forrás: Újra a teljes vonalon jár az M3-as metró a jövő héttől