Zene ünnepe

MIKOR

2024. június 21. 15:30-tól

2024. június 21. 21:00-ig

HOL

Kapisztrán tér, Tóth Árpád sétány

Június 21-én a Zene Ünnepe alkalmából ismét lehetőséget biztosítunk olyan amatőr és professzionális zenészek, énekesek és baráti formációk bemutatkozására, akik szívesen ünnepelnék zenével a csillagászati nyár első napját.
A felhívás célja, hogy az I. kerületben is meghonosítsuk a Zene Európai Ünnepét. A Zene Ünnepe Maurice Fleuret francia zenetudós kezdeményezésére született meg, melyet 1982. június 21-én tartottak meg először Franciaországban a nyár első napjához, a csillagászati napfordulóhoz igazítva. Mára európai, sőt világméretűvé vált és évről évre több száz országban rendezik meg. Néhány év alatt olyannyira népszerűvé vált, hogy megszületett a Zene Európai Ünnepe, amelynek a chartáját 1997- ben 12 európai ország 16 városa írta alá Budapesten.
A jelentkezést lezártuk, örömmel vettük a sok-sok jelentkezést. Célunk, hogy mindenkinek, aki szeretne bemutatkozni lehetőséget biztosítsunk műfaji stílushatárok nélkül a zene sokszínűségének és szeretetének jegyében. Ezért egy új helyszínnel bővítjük a fellépési lehetőséget és a program időpontját is meghosszabbítjuk. A jelentkezett fellépők 2024. június 21-én, pénteken 15:30 – 21:00 között a Kapisztrán téren és a Tóth Árpád sétányon található Savanyúleves bástya pavilonjában 30 perces blokkokban tudnak majd bemutatkozni.
A koncertekre várunk mindenkit sok szeretettel június 21-én a Kapisztrán téren és a Tóth Árpád sétányon!